עוף בסגנון ׳דיאבולה׳

wp-1463034027889.jpeg

יום העצמאות למדינה, כל כך הרבה ביקורת יש לנו על חצי סיכת על מפת העולם שלנו, ובכל זאת, היא שלנו,אין לנו אחרת.

שנים שחייתי בחו״ל, תמיד הייתה הכמיהה הזאת של להיות בארץ, הגעגועים. בשנים האחרונות עברתי כאילו תהפוכות, וכל חגיגת עצמאות, היא גם חגיגה קטנה פרטית משלי. אתמול חגגתי בפעם הראשונה גם במושב שלי, בכורי עלה על הבמה, שר בכחול ולבן, השייכות הזאת…  זר לא יבין זאת. היא לא ברורה מאליו! מזל טוב מדינה שלנו.

והיום על המצלה שלי יהיה גם עוף:

עוף בסגנון גיהנום, נקרא כך בשל הפפרונצ׳ינו (הצ׳ילי החריף) בו הוא מתובל, ויש האומרים בגלל שצולים אותו על אש גבוהה (כאש הגהנום).
יש את הגרסא הרומאית, ואת זו הטוסקנית, הבסיס הוא אותו הבסיס, צליית עוף שלם פתוח, על מחבת כבדה או על האש, עם שמן זית, עשבי תיבול ותיבול חריף… שום, פלפל אדום, ירוק, צ׳ילי יבש או אפילו שום.
אני גם חושבת שעוף צלוי בלי לימון זה לא עוף צלוי, אבל זאת רק אני…

מתכון ל-4 אנשים:
עוף שלם, עדיף צעיר במשקל של קילו לערך
חצי כוס שמן זית
צרור עשבי תיבול האהובים עליכם, בגינה שלי יש תמיד רוזמרין, אורגנו, טימין
צ׳ילי יבש או פלפל אדום/ירוק – העיקר שיהיה פיקנטי
מלח

 

אופן הכנה:

חותכים את העוף לאורכו (אפשר גם לבקש זאת מהקצב שלכם) מבין הרגליים ועד הגרון, ומועכים אותו.

קוצצים את עשבי התיבול, ומערבבים אותם יחד עם הצ׳ילי במחצית מכמות השמן, ומורחים היטב את העוף. מתבלים גם במלח. (אני כאמור מאוד אוהבת לימון בעוף, ובשלב הזה מוסיפה גם מיץ מלימון שלם… ממש לא חובה)

אם צולים את העוף על האש, חשוב שהגחלים יהיו מאוד חמים, ויש להפוך את העוף כל כמה דקות כדי שהצלייה תהיה אחידה, מידי פעם להמשיך למשוך במברשת עם שמן זית.

wp-1463033927334.jpeg

אם צולים על מחבת, צריך להשתמש במחבת כבדה ויצוקה, לחמם אותה היטב, מחממים 2 כפות שמן זית ומניחים את העוף עם החזה כלפי מטה, צריך לשים קצת משקל על העוף, אפשר להשתמש במכסה סיר, שהקוטר שלו קטן מקוטר הסיר ולהשען עליו מעט, אפשר לשים גם סיר פחות רחב עם מעט מים בתוכו. צולים את העוף כ-5 דקות מכל צד, ולהמשיך להפוך אותו כל 10-15 דקות כדי שהצלייה תהיה אחידה, מידי פעם למשוך את העוף במעט שמן זית. זמן הצלייה של עוף במשקל קילו כשעה.

wp-1463033984398.jpeg

העוף יוצא עסיסי, פיקנטי ופשוט טעים, כמו שהוא, עם תפוחי אדמה בתנור ליד.

נשאר לכם למחרת? הכי טעים לפרק אותו לתוך סלט…

 

חג שמח!!!

ותסיימו היום עם קיצבת הבשר טוב? כי בקרוב שבועות 🙂