טרלי (taralli) מפוליה באהבה

taralli

בעלי אמר שבא לו טרלי, או בשם החיבה שלהם טרלוצ'י.

taralli pugliesi הם עוגיות מלוחות ופריכות, הדבר הכי קרוב לזה בארץ הן העוגיות של עבאדי, אבל הטרלי יותר קטנים וקשים, יותר פריכים, את הבצק שלהם מכינים ללא מים בכלל, וכמובן הם הרבה יותר טעימים.

בעלי טוען שכשהוא נוגס בטרלי אמיתי עולים בו זכרונות ילדות. כפי שכבר סיפרתי לכם, סבתו איטלקיה, וכילד, הוא זוכר, שבכל פעם שסבתו הייתה מגיעה לביקור בארץ, היו לה בתיק חבילות שלמות של טרלי פריכים וטובים, אותם היה מחסל עוד באותו היום.

המנהג הזה לא השתנה גם כשהתבגר. כשחיינו ברומא, קיבלנו מידי פעם חבילה גדולה מהדרום, ובתוכה שמן זית טוב וטרלי מעולים מעשי ידייה של סבתו. כאשר תכולת המשלוח הסתיימה, סחבו אותי מסופר אחד לשני, וממעדנייה אחת לשניה בחיפוש אחר טרלי הדומים למקור.

זרקו לי כפפה, ובאומץ רב הרמתי אותה ונכנסתי למטבח…

מהמתכון הזה יצאו לי כ-90 טרלי:

500 גרם קמח לבן

15 גרם מלח

150 מ"ל יין לבן יבש או חצי יבש

120 מ"ל שמן זית

את הבצק הזה עדיף ללוש ידנית ולא במיקסר. על משטח יוצרים מהקמח (מעורבב עם המלח) הר עם חור באמצע (כמו הר געש), ב"חור" מוסיפים את היין והשמן ומתחילים להכניס את הקמח כלפי פנים, וללוש עד שנוצר בצק אחיד. מניחים בצד לנוח כ-20 דקות מכוסה במגבת לחה.

במקביל מרתיחים סיר עם מים וכפית מלח גס. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

יוצרים מהבצק נחשים בעובי של כס"מ אחד, ובאורך של 8-10 ס"מ, מלפפים סביב האצבע ומהדקים היטב. לי היה יותר פשוט לחתוך לחתיכות קטנות ולהכין אחד אחד, במקום להכין נחש אחד ארוך ולחתוך ממנו.

כשהטרלי מוכנים, זורקים אותם (כל פעם כ-15) לסיר עם המים הרותחים. לאחר 2-3 דקות, כאשר הם צפים במים, כמו ניוקי, מוציאים אותם על מגבת, שתספוג קצת את הנוזלים.

ייבוש קצר על מגבת

שמים בתבנית, מבלי שיגעו אחד בשני (אני עשיתי ב-2 נגלות), ומכניסים לתנור ל-15 דקות, כשהתנור במצב טורבו.

משאירים בחוץ עד שהם מתקררים, כדי שיהיו פריכים. לא לסגור אותם חמים בקופסא, כדי שלא ישארו עם הלחות.

עד הערב זה יגמר...

הבוחן הראשי נתן לי ציון גבוה מאוד. 🙂

גיוונים:

הטרלי הקלסיים מגיעים עם קימל, להוסיף לבצק בשלב הראשוני כפית או שתיים של קימל וזה אמור להספיק. לא היה לי קימל (ואני גם ממש לא אוהבת..) לכן חילקתי את הבצק ל-2, בחצי אחד הוספתי קצת צ'ילי חריף יבש (פפרונצ'ינו), ובחצי השני קצת אורגנו יבש. אפשר להוסיף כל תבלין או טעם שאתם אוהבים, בצל מטוגן, טימין ועוד…

בתאבון.

7 תגובות בנושא “טרלי (taralli) מפוליה באהבה

  1. שלום.. תודה על המתכון. זה נקרא קל ונראה טעים. שאלה לי אלייך. ציינת במצרכים את המלח. האם זה המלח הגס שייכנס למים הרותחים או שאת המלח הזה צריך לערבב וללוש עם הבצק?
    תודה מראש

    1. מאוד נהנתי מהמתכונים שלכ אם תואילי ב דרכטובכ לפרסם מתכון משובח לטרמיסו ולניוקי מיוחדים ומאכלים נוספים איטלקים דרכ אגב אני מכיר את אמא שלכ וסבתא שלכ אני נותן להם שרותי הסעות .האם ישנה אפשרות לרכוש את המכונה להכנת פסטה .

      1. נהנתי מאוד מהמתכונים.הבלוג שלכ נהדר.אם תואילי בטובכ לפרסם מתכונים על טהרת הבשר פיצות מיוחדות ניוקי וטרמיסו מיוחד.

      2. היי רמי,
        תודה רבה על המחמאות…. אשתדל לעמוד בבקשות
        לגבי המכונה, קניתי אותה באיטליה, אני מאמינה שיש דומות לה גם בארץ
        ערב טוב,
        רומי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s