קרנבל…בפברואר קרנבל….

פברואר הוא חודש של קרנבלים וחגיגות. קרנבל המסכות בונציה חל בדרך-כלל בסוף פברואר, ומתנגש ביום ההולדת שלי (וגם בקרנבל בברזיל אבל לשם עוד לא הגעתי…). מכיוון שהשנה לא הייתי באיטליה ובקרנבל, החלטתי לפחות לנחם את עצמי לקראת יום הולדתי הקרב ובא, עם מתוקי הקרנבל המסורתיים…

אחח ונציה… רק להסתובב בסמטאות ולחצות את הגשרים הקטנים מעל התעלות המתפתלות. התמונות הקטנות שמצטלמות לך בראש: גונדולה עם זוג אוהבים, כביסה תלויה ברקע קיר צבעוני שכמעט נוגעת במי התעלה, וכיכר סאן מרקו הומה עם ילדים שרצים ומאכילים את היונים. ועם הקרנבל, היא אפילו יותר מדהימה, אין דרך לתאר את היופי הזה, חייבים לבקר שם לפחות פעם אחת ולראות את זה במו עיניכם…כל המסכות והצבעים. הונציאנים שבמשך עשרה ימים עושים הפסקה מהחיים, ושמים על עצמם את התלבושות המסורתיות, והנה, רומיאו ויוליה קמים לתחייה, ופרט לתיירים בכל פינה, יש ממש תחושה שאנחנו שם, באותה התקופה… על-פי הסיפורים, עניין התחפושות בקרנבל החל כבר בימי הביניים, כשהחוגגים הסתירו את זהותם. עניים חגגו כעשירים, וכל בעלי המעמדות היו שווים.

טוב, הקרנבל אולי בונציה, אבל המתוקים הם בכל מקום, והבאתי אותם גם לפה. בכל מחוז באיטליה הם נקראים אחרת… במחוז ונטו, מחוזה של ונציה הם נקראים גלני (galani), בטוסקנה דונזלה (donzelle), ברומא הכרתי אותם כפרפה (frappe) או קיאקרה (chiacchiere) ועוד ועוד.

מתכון לכ-50 חתיכות:

400 גרם קמח

60 גרם סוכר

3 ביצים

3 כפות יין לבן

60 גרם חמאה מומסת

גרידת לימון מלימון אחד

שמן לטיגון

אבקת סוכר לקישוט

הכנה:

מערבבים את כל הרכיבים (פרט לשמן ולאבקת הסוכר) לבצק אחיד, ומכניסים למקרר למנוחה של 30 דקות.

מרדדים לעובי של 2 מ"מ (אני העברתי במכונת פסטה) וחותכים למלבנים 5×10 עם חריץ או שניים באמצע, או לכל גודל שתרצו. אם יש לכם גלגלת שחותכת בזיגזג זה הרבה יותר יפה.

מטגנים בשמן עמוק, 2 דקות מכל צד, עד שהם מתקשים ומשתזפים.

מוציאים לנייר סופג. כשהם מתקררים מפזרים אבקת סוכר למעלה. הם מקבלים את הקריספיות שלהם כשעה לאחר הטיגון, אז תתאפקו… 🙂

טיפים לטיגון:

כדאי לטגן בטמפרטורה של 170-180 מעלות אם יש לכם מדחום, אם אין לכם שימו קיסם ותראו שנוצרות סביבו בועות.

שמן לא צריך להעלות עשן, אם יש עשן תנמיכו את האש כי הוא נשרף.

פרט לפרפה יש מתוק מסורתי נוסף בתקופת הקרנבל הנקרא קסטניולה (castagnole), וגם לו שמות נוספים כמו טורטלי מילנזי ואחרים. הוא נקרא כך כי מדובר בכדורים קטנים מטוגנים הנראים כמו ערמונים (באיטלקית קסטניה castagne) או הטורטלי, שתרגומם הוא הטורטליני ממילאנו.

מתכון לכ-90 כדורים:

600 גרם קמח

200 גרם סוכר

4 ביצים

6 כפות רום (או גרפה או כל ליקר אחר)

150 גרם חמאה מומסת

שקית אבקת אפייה

קורט מלח

שמן לטיגון

אבקת סוכר או סוכר וניל לקישוט

הכנה:

מערבבים את כל הרכיבים (פרט לשמן ולאבקת הסוכר) לבצק אחיד. יוצרים כדורים בקוטר 1.5 ס"מ (אני עובדת בשיטת ה"ניוקי"…. עושה נחשים, חותכת בגודל הרצוי ויוצרת כדורים).

מטגנים בשמן עמוק עד שהם משתזפים. מוציאים לנייר סופג, וכשהם מתקררים מפזרים אבקת סוכר למעלה.

ברור שיש גם גירסא אפויה אבל אם כבר אז כבר… 😉

איזה כיף…רק כוס צ'וקולטה חמה ליד והערב מושלם

בתאבון וקרנבל שמח!!

(מתוך אתר אפיקים)

נ.ב. רציתי לנצל את ההזדמנות ולהודות לריטה, שפתחה בפני את המטבח הקסום שלה, ונתנה לי, בין היתר, את המתכונים של היום….

Grazie Rita per farmi entrare nella tua magica cucina, e anche per le ricette…un abbraccio forte e ci vediamo presto

4 תגובות בנושא “קרנבל…בפברואר קרנבל….

  1. היי…רשמת שיש גרסה אפויה…כיצד אפשר לאפות את החטיפים המלבניים?

      1. אני פשוט שונאת את בלאגן הטיגון…😄
        אבל יצא טעים לדעתך?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s