ריזוטו בצלים אדומים (פוסט שנכתב בדמעות ;-))

בימים הקרים האלה הגוף ממש דורש מנה מהבילה, שתחמם את הגוף והנפש. החלטתי להתפנק בריזוטו, אבל לא באופציית הריזוטו עם הפטריות הקלה והמוכרת. נזכרתי שאכלתי פעם בצפון איטליה מנה של ריזוטו עם רדיקיו. רדיקיו (כפי שכבר סיפרתי פעם) הוא מעין כרוב סגול מריר, שאחרי שמבשלים אותו הרבה זמן, הוא מאבד ממרירותו ומוסיף ארומה טעימה ומיוחדת למנות. במקרה ההורים שלי ביקרו במסעדה הזאת השבוע, וסיפרו לבעלים על הבלוג שלי, ועל כך שאין רדיקיו בישראל, אז הוא הסכים לשתף אותי בסוד קטן של המשפחה, ריזוטו בצלים אדומים, המבושלים ביין אדום חם…. נשמע טעים?! זה אכן ככה…הסוד הוא שמחממים את היין, ובכך בעצם לא מורידים את הטמפרטורה של הבישול.  סוד נוסף הוא הוספת חצי תפוח לבצלים וליין, מה שמוריד מהחמוציות של המנה.

ריזוטו לא מסובך להכנה, אבל צריך להקדיש לו קצת אהבה (וחצי שעה…), ולא סתם להעמיד סיר עם אורז ומים, אלא להכין ציר ולהשקות את האורז לאט לאט כדי שיספוג את הנוזלים. לכן, כהכנה ראשונית צריך להעמיד ציר, במקרה זה ציר ירקות, לא צריך להיות מסובך מידי, מספיק לשים מה שיש בבית: בצל, גזר, סלרי, תפוח-אדמה בליטר וחצי מים קרים. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל, ולאחר כחצי שעה הציר מוכן, צריך רק לשמור אותו חם.

מתכון ל-4 אנשים:

300 גרם אורז לריזוטו (אני השתמשתי באורז מסוג ארבוריו)

3-4 בצלים אדומים בינוניים

חצי תפוח (פרוס פרוסות דקות מאוד)

120 גרם חמאה

כליטר ציר ירקות

כחצי ליטר יין אדום (בערך שתי כוסות)

כ-50 גרם פרמיז׳ן

הכנה:

חותכים את הבצלים דק-דק (בשפה המקצועית לז׳וליאן).

מחממים 3/4 מהיין בסיר קטן. במחבת ממיסים כמחצית מן החמאה, ומוסיפים אליה את הבצלים. מבשלים יחד על אש קטנה כ-15 דקות, מערבבים כל כמה דקות, עד שהבצלים מתרככים.

אז מוסיפים למחבת את היין המחומם והתפוח, ומבשלים על אש בינונית עד שכמעט כל היין מתאדה.

בסיר אחר ממיסים את יתר החמאה, מוסיפים את האורז ומערבבים יחד עם כף עץ כשתיים-שלוש דקות. שופכים מעל את שארית היין (שלא חומם), ומערבבים עד שהיין מתאדה. מוסיפים את הבצל שבושל עם היין (אם בושל קודם צריך להוסיף אותו חם, אז תחממו) ובערך חצי ליטר מציר הירקות.

מערבבים עד שכל הנוזלים נספגים, ולהוסיף מצקת נוספת של הציר, ואז מצקת נוספת, כך לבשל בין 15 ל-20 דקות עד שהאורז מוכן אל-דנטה (״על השן״ כמו שאומרים האיטלקים, שעוד קצת מרגישים את האורז בשיניים, והוא לא רך מידי…). מכבים את האש, מוסיפים את הפרמיז׳ן תוך כדי ערבוב, מכסים את הסיר וממתינים 2-3 דקות נוספות לפני ההגשה.

בתאבון והמשך חורף חמים…

2 תגובות בנושא “ריזוטו בצלים אדומים (פוסט שנכתב בדמעות ;-))

  1. היי, אני עוקבת זמן מה בהנאה ובתאבון אחרי הבלוג שלך :-). גם אני התאהבתי ברדיקיו באיטליה, והיום מצאתי לשמחתי זרעים שלו במשתלת וונדי בעין ורד (של חברת אורגניגן)! אז חשבתי שתשמחי לדעת… אולי תרקחי לנו מתכונים טעימים ממנו עוד כמה חודשים 🙂

    1. היי איריס,
      קודם כל תודה רבה גם על הפירגון וגם על המידע (אפילו קרוב לבית :-))
      אם זה יצליח אני מבטיחה מבטיחה מתכון…
      ערב נעים,
      רומי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s