ספגטי קרבונרה (נוסעים לרומא… )

אני נוסעת לרומא. כן כן… הכרטיסים כבר מוכנים, המזוודות מאווררות וההתרגשות בשיאה 🙂 . אחרי חצי שנה במולדת, אני נוסעת לבקר בעיר האהובה הזאת כתיירת. כל-כך מחכה להסתובב ברחובות ובפיאצות, להריח את ריח הערמונים שמוכרים בכל פינת רחוב בימי החורף הקרים, לבקר בשכונה הישנה שלי, לאכול קורנטו (קרואסון בדיאלקט הרומאי) במאפיה מתחת לבית, לנשנש פיצה א- טליו במקומות הקבועים, ובעיקר לבקר בהמון מסעדות אהובות. אוף… הביקור יערך רק שבועיים, איך אספיק את כולן?!? 😉

אחת מהמנות הרומאיות הקלסיות היא הקרבונרה. יש הרבה ויכוחים על מקורה של הקרבונרה, האם היא בכלל הגיע מרומא העתיקה, שכן מחד, מדובר במנה מאוד פשוטה ו"ענייה" העשויה רק מביצים, גבינה ופלפל, מאידך היו תקופות שלא היו ביצים בנמצא, בעיקר בתקופת מלחמות. אולי המקור שלה הוא בכלל הקצ'ה פפה, פסטה רומאית אחרת העשויה מגבינת פקורינו רומאית ופלפל טחון בלבד… לא משנה מה המקור שלה, עדיין מדובר במנה מאוד מהירה ובעלת טעמים דומיננטיים מיוחדים, על אף פשטותה.

ויכוח אחר הוא היכן אוכלים את הקרבונרה הכי טובה ברומא, אולי תגיבו לבלג ותספרו לי איפה אתם אכלתם את הקרבונרה האולטימטיבית ואני אספיק לאכול שם בביקור שלי… יש הטוענים כי הטובה ביותר היא במסעדת la carbonara באיזור קמפו די פיורי, אני אכלתי טובות ממנה במספר מסעדות אחרות, ואני חושבת שהגרסה הביתית יכולה לעיתים אף להתעלות עליהן.

מתכון ל-4 אנשים:

400 גרם ספגטי

150 גרם בייקון (או פנצ'טה…. במקור שמים גואנצ'לה)

מעט שמן זית (בערך שתי כפות), מעט יין לבן לבישול (בערך רבע כוס)

ביצה שלמה

2 חלמונים

100 גרם פקורינו רומאנו (או פרמיז'ן)

מלח ופלפל

מעט מים ממי הבישול של הפסטה

הכנה:

במחבת מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבייקון ומטגנים, כשהשומן שלו הופך לשקוף מוסיפים את היין, ומבשלים עד שהיין מתאדה. מכבים את האש.

מעמידים סיר מים עם מעט מלח לפסטה.

בקערה קטנה טורפים את הביצה, החלמונים, כ-2/3 מהגבינה, מלח ופלפל (לא להגזים עם המלח, הגבינה מלוחה אף היא).

מבשלים את הפסטה על-פי הוראות היצרן לרמת אל-דנטה, מעבירים אותה למחבת עם הבייקון (חשוב שהמחבת תהיה חמה אך לא רותחת), מערבבים היטב על אש נמוכה מאוד.

מכבים את האש ומוסיפים את תערובת הביצים ומערבבים במהירות.

מוסיפים את שארית הגבינה עם מעט ממי הבישול, כדי שהגבינה לא תדבק.

בתאבון.

כאמור אני נוסעת לתקופה של כשבועיים לרומא, מקווה לעדכן גם משם…אני עומדת לאסוף ריחות, טעמים, רשמים ומתכונים כדי לשתף אתכם אז כדאי להמשיך לעקוב….שיהיה סופשבוע טוב לכולם.

6 תגובות בנושא “ספגטי קרבונרה (נוסעים לרומא… )

  1. לפני הכל, את כותבת מדהים וכל פעם עושה לנו(לי ולאשתי)חשק לבשל ולטרוף מנה מהמטבח האיטלקי. מדהים כמה האוכל הזה פשוט להכנה וטעים מאוד.
    אגב, ברומא אני מאוד אוהב לאכול בטראסטברה בOSTERIA בשם
    LE MANI IN PASTA
    (כשבאים מכיוון לארגו ארג'נטינה, חוצים את הגשר וממשיכים על ויאלה טראסטברה, פונים שמאלה קצת אחרי הקולנוע (ממש על הפינה של המקדונלד'ס) והולכים עד הסוף- המסעדה משמאל.
    יש להם בתפריט קאצ'יה-פפה מעולה ואם אני לא טועה גם קרבונרה טובה. (גם הסקאלופינה בלימון מומלצת בחום)
    תהנו מהנסיעה וד"ש חמה לרומא.

  2. היי אגמי,
    קודם כל תודה על הפירגון! עד שלא מעלים את זה על הכתוב לא מבינים עד כמה המטבח האיטלקי פשוט (וכמה ברי מזל שזכינו לבלות בו קצת….), קיבלנו את ההמלצה בחום, אגב קצ׳ה פפה, תנסה בפעם הבאה ב-velavevodetto בטסטאצ׳יו (לא רחוק מהסושי באוסטיאנסה…)
    שבת שלום, רומי

  3. אני תמיד נהנה לחזור ולקרוא בבלוג שלך. אנ י נוסע לרומא באפריל ואשמח לקבל טיפים על: "רומא הבלתי נודעת" וכמובן מקומות לסעוד בהם.

    1. היי חיים,
      קודם כל תודה רבה.
      תמשיך לעקוב, יש בתנור פוסט חדש על רומא, שבטוח יהיה לך שימושי, אשמח לתת המלצות נוספות, אך תלוי איפה תשהה ומה סגנון האוכל שאתה אוהב….בכל מקרה רומא מדהימה באביב, אני בטוחה שתהנה…

  4. אחח..רומא..
    כבת גאה ליוצאי איטליה בכלל ורומא בפרט אני פשוט קוראת ומתענגת. הטעמים ממש עולים לי בפה ועושים חשק לצלחת ספגטי חמה. דרך אגב אני נהנית לא פחות להכין פסטה טריה בבית בעזרת מכונת פסטה של חברת "מרקטו" ( האיטלקיה כמובן..) וזה ממש פשוט ואפילו יותר טעים.

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s