טלייטה אל-פפה ורדה

חגים, או בעצם אוכל בחג, זוהי מהותינו בתקופות שכאלה… איפה נאכל, ומה נאכל, ואם אכלנו אוכל מבושל היום, אז מחר נעשה "על-האש" כדי לשנות אוירה… אבל העיקר ש"כו-לנו מסובים"… עוברים ברחוב ויש ריח של אוכל מכל חלון, מתרחקים אל הטבע וריח הבשרים על הגחלים הלוהטות מגרה את האף והבטן מתחילה לתת אותותיה…איזה מזל שאו-טו-טו זה נגמר וחוזרים לדיאטה (ועוד יותר מזל, שעוד רגע יום העצמאות… 😉 )

בקיצור, למרות כל האוכל החגיגי חשקה נפשי באומצה. באיטליה כשהתחשק לנו סטייק אמיתי היינו הולכים לסופר ענק, שמוכר למסעדות וסיטונאים, קונים נתח אנגוס שחור מיובא מארגנטינה (כי עם כל הכבוד לאיטלקים, אם מדברים על בשר פונים למקור…), ומטפלים בו באהבה רבה עם המנגל הביתי, ואם כן כבר הייתי אוכלת נתח של בשר אדום במסעדה, זה היה רק באופן אחד, ברוטב pepe verde (או פלפל ירוק).

למי מכם שחושב להפסיק לקרוא כאן, כי אין לו מנגל בבית, שלא יעשה זאת…. אפשר להכין סטייק מצויין גם בבית, על המחבת הביתית, ולהגיע לתוצאות כמו במסעדה, מה גם שאגלה לכם סוד, בהרבה מטבחים של המסעדות באיטליה אין בכלל גריל, והפילה המוגש לכם נצלה על מחבת!

המתכון המקורי הוא פילה אל-פפה ורדה, אני מעדיפה להכין אותו עם טלייטה (tagliata או חתוכה). הטלייטה הוא נתח בשר, בדרך-כלל אנטריקוט או סינטה, הצלוי מספר דקות מכל צד (מה שמשאיר את הלב אדמדם, כמו ברמת צלייה מדיום או מדיום-רר), חתוך לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ, ומוגש כמו שהוא עם מלח גס, או עם רטבים שונים. אגב, הפלפל הירוק הוא סוג של פלפלת הנמכר כשהוא במים וחומץ, אני מצאתי כזה בחנות המייבאת אוכל מכל העולם. התוספת של הרוטב הזה לבשר הצלוי, משדרגת את המנה למנת גורמה, והתוצאה אלוהית.

מתכון ל-4 אנשים:

800 גרם נתחי בקר פילה/אנטריקוט/סינטה (האיטלקים מחשבים 200 גרם לאדם….אצלינו זה בדרך-כלל יותר קרוב ל-300 גרם לאדם)

2 כפות פלפל ירוק, כולל הנוזלים (כפית אחת לטחון, כפית שנייה להשאיר בגרגרים)

2 כפיות חרדל

רבע כוס יין לבן

2 כפות ברנדי

כחצי חבילה שמנת לבישול

מעט מלח (לפי הטעם)

רבע כוס מים (או ציר בשר)

הכנה:

מפזרים ו"זורעים" את גרגרי הפלפל השלמים על נתחי הבשר. מחממים היטב מחבת גדולה.

שמים את הנתחים על המחבת הלוהטת וצולים מספר דקות מכל צד, לא לשחק עם הבשר ולא להפוך אותו הרבה פעמים.

אחרי מספר דקות, הופכים את הנתחים, דקה לפני שהבשר מוכן שופכים מעל מחצית מהיין, ומיד אחר-כך כף מהברנדי, מחכים דקה שיתנדפו ומוציאים את הבשר (שומרים חם). שופכים למחבת את המים (כדי להוריד קצת את הטמפרטורה של המחבת) את היין ושארית הברנדי.

מוסיפים את השמנת, החרדל, כף הפלפלים הטחונים (אפשר לכתוש בכותש שום) ומעט מלח, מבשלים 2-3 דקות.

חותכים את הנתחים לטלייטה,

ושופכים את הרוטב למעלה, מגישים חם.

בתיאבון והמשך חג שמח.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s