ויש לו גרעינים ה-מון

טוב, אז חג אחד כבר מאחורינו, ומאמה מיה, אוי ואבוי לי אם אמשיך ככה…. אוכל, אוכל ועוד קצת אוכל, להערכתי כבר הוספתי למשקלי שני קילוגרמים שלמים, ואנחנו רק בהתחלה… אבל אין מה לעשות, חיינו סובבים סביב אוכל ומפגשים משפחתיים חייבים להסתובב סביב אוכל, ובינינו, איזה טעם יש לחיינו בלי כל האוכל הזה?! אז אכלנו וברכנו וחזרנו לשיגרה (כמובן אחרי שחיסלנו גם את כל השאריות), אבל… נשארו לנו מלא רימונים, ואני ממש לא אוהבת שזורקים אוכל (כי ככה זה אצל פולנים), אז התחלתי לחשוב מה אפשר להכין עם הרימונים שנשארו, ואיך אפשר לשלב את זה עם איטליה, כי אני לא מכירה הרבה מנות איטלקיות עם רימונים… ולא רק שמצאתי רעיון, מצאתי שלושה, והרי לפניכם ארוחה איטלקית עם אנטיפסטי, סקונדו (שנייה או עיקרית) וקינוח מתוק עם רימונים… ושתהיה שנה טובה ומלאת הישגים כרימון 🙂

אז נתחיל עם האנטיפסטי, בתחילת ארוחה אפשר לאכול לא רק ברוסקטות, אלא גם קרוסטיני, שאלו פרוסות לחם דקות יותר, וקרוקטניות יותר, אז תקחו באגט תפרסו לפרוסות דקות, תכניסו לתנור ותפעילו את הגריל, תצרבו קצת את הפרוסות משני הצדדים, תמרחו גבינת עיזים משובחת, סנט מור או אפילו ברי, תוסיפו למעלה כמה גרגרי רימון, ותנשנשו בעונג… זה ממש, אבל ממש טעים!

כמנה עיקרית נכין רצועות עוף ברוטב תפוזים ורימונים, ונאכל עם סלט ירוק בצד (בשביל הדיאטה).

מתכון ל-4 אנשים:

600-700 גרם חזה עוף

מעט קמח לקימוח

שמן זית

2 שיני שום

כוס יין לבן

מיץ מתפוז גדול אחד (או 2 בינוניים)

חצי כוס מיץ רימונים (אני כתשתי עם כותש שום את גרגירי הרימון למיץ)

2 חופנים של גרעיני רימון

פלפל, מלח

הכנה:

פורסים את חזות העוף לרצועות דקות, ומקמחים מעט. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ו-2 שיני שום, ומוסיפים את רצועות העוף.

הופכים את הרצועות ו"סוגרים" את הבשר מכל הכיוונים. מוסיפים את היין, וממתינים שיתאדה קצת. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מוסיפים את מיץ התפוזים ומיץ הרימונים, מבשלים עוד 2-3 דקות, מוסיפים את הרימונים

מקפיצים הכל במחבת עוד דקה-שתיים ומגישים.

למי שממש אוהב רימונים, אפשר להוסיף בהגשה עוד כמה גרעינים טריים.

לקינוח נתפנק עם קרמה פסטיצ'רה, שזהו בעצם קרם פטיסייר באיטלקית, שיוגש עם גרעיני רימונים, כמובן שמי שאוהב יכול להוסיף פירות אדומים נוספים. זה המתכון המנצח שלי לקרמה פסטיצ'רה שלמדתי לפני שנים, וכמובן שאפשר להגיש אותו גם עם שוקולדים שונים, או פירות טריים, אני גם מכינה איתו טורטה דלה-נונה, אבל זה כבר לפעם אחרת…

מתכון לקרם:

חצי ליטר חלב

150 גרם סוכר

מקל וניל (או תמצית איכותית)

100 גרם חלמונים (5-6 חלמונים)

25 גרם קורנפלור

20 גרם קמח

מרתיחים את החלב עם 75 גרם סוכר ומקל הוניל (רק הגרגרים). מקציפים את החלמונים עם הסוכר, ולאט לאט מוסיפים את הקמחים, עד שהקציפה בהירה והומוגנית. כשהחלב רותח מוסיפים חלק מהחלב לקציפה (כדי לאחד טמפרטורות), ואז מאחדים הכל ומחזירים לאש, מבשלים בעדינות עד שמגיעים ל82 מעלות (אם אין לכם מדחום, תבשלו ממש בעדינות על אש קטנה, או על באן-מרי).

כשמגיעים לטמפרטורה, מעבירים לקערה ולהכניס למקרר. מסדרים בשכבות בכוסות אישיות עם הרימונים ומגישים.

שתהיה שנה טובה וגמר חתימה טובה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s