זוקיני פריטי

טוב, אז בעקבות נסיונות כושלים במציאת פרחי קישואים, למרות נסיעתי לעיר הגדולה (בהמלצתכם, ולא, אין כאלה בשוק הנמל…) ולעיירות השכנות, ולמרות שסוף הקיץ זה שיא העונה שלהם (איך לא..ראיתם איזה יופי של קישואים יש עכשיו?!?!), החלטתי לוותר על הרפתקאות הפיור די זוקה שלי (ככה קוראים להם באיטלקית) ולהסתפק בקישואים עצמם. את המטעמים שאפשר להכין מהפרחים נשאיר לפעם אחרת.

אני מאוד אוהבת קישואים, נורא כיף להכין איתם הכל מלזניות ועד רטבי פסטה עדינים, מתובלים אותם עם קצת שמן זית ועשבי תיבול ועל הגריל, טריים, כן אפילו טריים וחתוכים למקלות דקים בסלט, ואיך לא, מטוגנים.

כשהייתי בהריון לא היו לי את כל השטאנצים האלה של מלפפונים חמוצים בשוקולד, אבל, משום מה, לא הצלחתי להתקרב לקישואים, דחייה לא מוסברת שכזאת. הירק הזה שהיה מרכיב מרכזי בבית, נעלם בין לילה, הפך לאויב, ובמשך חודשים רבים הורחק מהמטבח, וגם הוחזר בשמחה רבה לאחר הלידה.

באיטליה חלק מהאנטיפסטי, שמוגש לפני הארוחה, אלו הפריטי (fritti, או מטוגנים), סופלי, ארנצ'יני, זיתים, מוצרלה, דגים (בעיקר בקלה) וירקות שונים המטוגנים בציפויים שונים וטעימים טעימים. pizzeria ai marmi המפורסמת ברומא, שאין מדריך תיירים שלא שולח אליה, מגישה לפני הפיצה צלחת פריטי דשנה ומלאה, ולאוהבי הפיצה הרומאית הדקה בכלל מחכה חוויה קולינרית שווה במיוחד.

אז בואו נטגן…

מתכון:

חצי קילו זוקיני

150 גרם קמח

150 גרם קמח תפוחי אדמה או קמח אורז (אפשר גם רק קמח רגיל)

250 גרם מים

250 גרם מי סודה/בירה

שמן לטיגון

מלח

הכנה:

מערבבים את הקמחים ומוסיפים לאט את הנוזלים

מערבבים עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים

מכניסים את הבלילה למקרר למשך כשעה.

חותכים את הזוקיני למקלות בעובי בערך של 2 ס"מ

מוציאים את הבלילה מהמקרר, מוסיפים לה 2-3 קוביות קרח.

מחממים שמן לטיגון. מכניסים את הזוקיני לבלילה, עוטפים היטב בבלילה

ומטגנים… חשוב לא לשרוף, אבל גם לא להוציא מוקדם מידי אחרת הזוקיני לא יתרככו בפנים.

מוציאים לצלחת עם נייר סופג וממליחים בנדיבות רבה

מגישים מיד!

אפשר להכין עם כל ירק שאתם רק רוצים גזרים, פטריות, פלפלים, בצל, חציל… ואם מצאתם את הפרחים גם אותם 😉

שיהיה בתיאבון.

19 תגובות בנושא “זוקיני פריטי

    1. קודם כל תודה 🙂
      ולפי מזג האויר בחוץ זה ממש סוף הקיץ… (שזאת בדרך-כלל העונה), ובאיטליה היו מ-ל-א כאלה…אחרי שבועיים חיפושים נואשתי, נחכה לשנה הבאה
      שיהיה סופשבוע נעים

      1. איזה מתכון יש לך לפרחי קישואים? פעם אכלתי ובמלוי היה גם אנשובי- היה טעיםםםםם

  1. היי רומי,
    אמרו לי שיש ירקן אחד ליד הכפר הירוק שאפשר להזמין אצלו פרחי קישוא ותוך יום-יומיים הוא מביא…

  2. אז תרשמי בבקשה:
    חברת אקזוטיקה
    מושב בית נחמיה ליד שוהם
    יש פרחי קישואים כל השנה
    אריזה של 5 עולה 22 לקניה במקום. יוכלו לומר לך על ירקנים באיזור מגוריך.
    יש עוד מוצרים מיוחדים.
    03-9711430
    קדימה…. את עוד לא באוטו????

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s