לחמניות חלב, באוירת נטלה

IMG_4806

השבוע חגגו את הקריסמס (או ה-natale). איזה חג מגניב, כל הקישוטים והאורות, עצי האשוח המקושטים, וערמת המתנות שמתחתם. יש אוירה אחרת ברחובות, למרות הקור כולם רצים בשביל לקנות עוד מתנה, בעטיפה מיוחדת ומושקעת, בעצם עוד מין יומולדת שכולם חוגגים, מבזבזים מלא כסף ולא שוכחים אף אחד… החברים האיטלקים שלי תמיד היו מספרים לי על חווית הבוקר שאחרי… כולם קמים כדי לפתוח את המתנות, אוכלים פנטונה ושותים צ'וקולטה קלדה, הכי משפחתי שיש… אוף איך בא לי שלג…

אז באוירה הזאת חשבתי להשקיע ולנסות להכין פנטונה (panettone), העוגה המסורתית של החג, אבל אחרי שקראתי עשרות מתכונים, והבנתי שהיא צריכה לעבור שלוש (!) התפחות, ויומיים המתנה ועבודה, ואפילו הגרסא ה"מהירה" דורשת 12 שעות של טיפול, החלטתי לוותר וללכת על הגרסא הקנויה.. פעם באמת לא היה אותה בשום מקום, אבל עכשיו כשיש אותה ברוב הסופרים הגדולים והמעדניות, אני מצטערת אבל אני לא אעמוד בזה… לפחות לא השנה.

אז שבת בבוקר יום יפה, בחוברת המתכונים (la cucina italiana) במהדורה מיוחדת לנטלה, שקיבלתי השבוע במשלוח ישיר מרומא (תודה אבא), בעמוד המתכון של הפנטונה, מצורף בקטן מתכון ללחמניות חלב, או… בזה אני יכולה לעמוד 😉

מתכון:

300 גרם קמח

12 גרם שמרים טריים

170 גרם חלב (כ-180 מ"ל)

15 גרם סוכר

30 גרם חמאה רכה

קורט מלח

חלמון+מים (למריחה על הלחמניות לפני אפייה)

הכנה:

מכניסים למיקסר את הקמח, השמרים, החלב, הסוכר והחמאה הרכה (בסדר הזה). מערבלים במהירות איטית עד קבלת בצק אחיד.

מוסיפים קורט מלח ומערבלים עוד מספר דקות. מוציאים את הבצק מהמיקסר, אם יש צורך לשים מעט ידנית,

מכסים את כדור הבצק במגבת, ומשאירים למנוחה של כשעה וחצי

IMG_4795

עד שהכדור מכפיל את נפחו. חותכים את הבצק למספר הלחמניות הרצוי (אני חתכתי ל-12 לחמניות, כל אחת מהן בסביבות ה-40 גרם), קורצים לכדורים יפים, מסדרים בתבנית על נייר אפייה, ומורחים בחלמון מעורבב עם מעט מים, משאירים להתפחה נוספת, בלי לכסות, לעוד כשעה-שעה ורבע.

IMG_4801

מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים כ-18-20 דקןת.

ריח האפייה בבוקר חורפי עם שמש שקרנית, לחמניית חלב רכה עם שכבת נוטלה וצ'וקולטה קלדה ליד… מי צריך יותר מזה?

IMG_4813

בתיאבון ו-buon natale.

IMG_4772

5 תגובות בנושא “לחמניות חלב, באוירת נטלה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s