חג אביב שמח

IMG_5527

חופש. אוכל. משפחה. ארוחה. חגיגה. אוכל. ועוד קצת אוכל… כן, מסתבר שאפשר להסתדר כמה ימים בלי הפסטות, השפע הוא עדיין גדול מאוד…

מזג אויר מדהים, הכל פורח, אנשים יוצאים עם ילדיהם לראות את הפריחה, ואני? מבלה יום כיף עם סבתא של בעלי… כן, לשמחתי היא הגיעה לביקור מולדת, ואני רק מוכנה ומחכה ללמוד, לגמוע מבאר הידע, ולהכנס איתה למטבח. והפעם אנחנו מנצלות את השמש בחצר להכנת sott'olio (או מתחת לשמן), זוכרים את העגבניות המיובשות? אז בשביל עגבניות אנחנו צריכים לחכות לחום יולי-אוגוסט, אבל השמש של היום בהחלט הספיקה לחצילים ופלפלים. אז בחרנו את החצילים היפים (אלו בלי הגרעינים) ואת הפלפלים הכי צבעוניים ויפים, ושטפנו בזרם מים קרים

IMG_5416

וחתכנו בסבלנות לקוביות יפות, וייבשנו בשמש החמימה, וברוח הקלילה

IMG_5451

ואספנו לקערות גדולות, ותיבלנו בשום, פטרוזיליה והרבה אהבה

IMG_5474

ומילאנו צנצנות אחת אחרי השנייה, כשהשמן הוא השכבה העליונה, שבעצם משמרת את כל החגיגה.

IMG_5491

הצנצנות נסגרו היטב, וכבר בעוד כשבוע-עשרה ימים נוכל להתחיל להנות מהמלנזנה והפפרונטה… עם מה? עם מה לא… בבית אנחנו גומרים כבר את הצנצנת הראשונה עם פרוסת לחם, קצת גבינה לבנה, וקצת פפרונטה למעלה. אפשר להוסיף לסלט, לאכול עם בשר, לאכול כתוספת, כאנטיפסטי כמו שהוא, בכל סנדביץ' איכותי, משדרג… וטעים טעים טעים… איפה משיגים? במעדנייה שלי כמובן, הצנצנות יחכו לכם כבר בסוף שבוע הבא על המדפים 🙂

ואז הגיעה שעת הצהריים, הנונה שלנו לא משאירה אותנו רעבים, וצ'יק צ'ק חתכה לקוביות זוקיני יפים. לקחה סיר גדול, שמה בו טיפה שמן זית ושתי שיני שום כתושות, והוסיפה את קוביות הזוקיני

IMG_5455

כיסתה את הסיר במכסה ונתנה להם להתבשל על אש קטנה, עירבבה מידי פעם, וחיכתה בסבלנות שהזוקיני יוציאו נוזלים (יהיו יחסית הרבה נוזלים בסיר), בשלב הזה היא טרפה שלוש ביצים, הוסיפה אותן לסיר והמשיכה לערבב

IMG_5500

ככה עד שבעצם הביצים התבשלו יחד עם הזוקיני. הוסיפה קצת מלח, פלפל ופרמיז'אנו והגישה

IMG_5509

אנחנו אכלנו את זה ככה עם מצה, אבל סבתא חנה אומרת שאם שופכים את זה על פסטה טרייה.. מאמה מיה che bonta

איזה כיף היה 🙂

המשך חג נעים, תמשיכו להנות מהחג ובעיקר מהאוכל… מיום שלישי דיאטה 😉

5 תגובות בנושא “חג אביב שמח

  1. שמחתי למצוא את האתר עם הצילומים המדהימים והמתכונים.
    רציתי להכין את הקופסאות אך חסרים לי מעט פרטים. האם משהיים את הפלפים והחצילים בשמש לפני התיבול או אחרי, כמה זמן הם צריכים לשהות בשמש

    תודה רבה

    1. תודה רבה לך,
      את הפלפלים והחצילים מייבשים עם מלח בשמש ורק אחר-כך מתבלים
      את יכולה להציץ בפוסט על העגבניות המיובשות, זה אותו העיקרון…
      בהצלחה ובתיאבון

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s