קנלוני זוקיני וכרישה

צילום: קרן דניאלי-קסנר
צילום: קרן דניאלי-קסנר

הרשת מוצפת במתכונים איטלקים בעקבות מותו הפתאומי של השחקן ג'יימס גנדולפיני, הלא הוא טוני סופרנו. אני חייבת להודות, שלא הייתי צופה אדוקה של הסדרה, אבל איך אפשר שלא לאהוב אותה? הסדרה שגם הראתה את חשיבות המטבח והאוכל בכל משפחה איטלקית. הכל סובב סביב הארוחות הללו, ארוחת הצהריים תוגש באחת בדיוק, בתזמון מושלם כולם ישבו לשולחן, כשהאמא תזרוק את הפסטה לסיר, ותגיש אותה חמה ועטופה ברוטב, המתכונים יהיו אותם המתכונים המסורתיים, בדיוק כמו שהסבתא הייתה מכינה, חוצמזה, אתם מכירים הרבה סדרות טלויזיה שמוציאות ספרי בישול בעקבות הסדרה?!?

אז קנלוני היא בדרך-כלל מנה שמגישים במנות וחגים, וכמובן עם מילוי בשר ונקניקיות, את הגרסא הזו של הקנלוני מצאתי במגזין הטעים sale&pepe , הקנלוני עשויים מקרפים במקום מבצק פסטה, והמילוי, על-אף שהוא עם בשמל, הוא קליל עם ניחוח קייצי, ובהחלט מתאים לעונה, והכי חשוב, הוא ממש ממש טעים. לכל אחד יש את גרסת הקרפים/בלינצ'ס שלו, אז אם במקרה הכנתם כאלה לשבת, אתם יכולים להשתמש גם בהם…

מתכון (ל-4 אנשים):

לקרפים:   150 גרם קמח

300 מ"ל חלב

2 ביצים

15 גרם חמאה מומסת, וקצת מלח

לבשמל:   50 גרם חמאה – 50 גרם קמח

חצי ליטר חלב, מעט מלח ואגוז מוסקט

כרישה אחת

2 זוקיני גדולים

חופן נדיב של פרמיז'ן

עוד קצת חמאה… (בערך 70 גרם)

הכנה:

מכינים בלילה מכל מרכיבי הקרפים, שוב, כל אחד והשיטה שלו… מוסיפים לאט את החלב, או לאט את הקמח, או מחצית מהחלב והביצים ואז בהדרגה את החלב והקמח, בקיצור, העיקר שתערבבו היטב, כדי שלא יהיו גושים. מכניסים למקרר למנוחה של 30 דקות.

מכינים את הבשמל, כדי להזכר איך, אפשר לבקר כאן.

חותכים את הזוקיני והכרישה, אני חתכתי אותם בגסות, ואפילו השארתי כמה פרוסות, כמובן שמי שמעדיף יכול לקצוץ דק

צילום: קרן דניאלי-קסנר
צילום: קרן דניאלי-קסנר

ממיסים קוביית חמאה קטנה (בערך 30 גרם) במחבת, ומוסיפים את הזוקיני והכרישה, מטגנים עד להזהבה.

מוסיפים לירקות את הבשמל והפרמיז'ן, ומערבבים

צילום: קרן דניאלי-קסנר
צילום: קרן דניאלי-קסנר

(אני לא הוספתי את כל הבשמל, אני אוהבת להרגיש את הירקות יותר מאשר הבשמל, ולכן הוספתי 4 כפות גדושות בלבד). מתבלים אם צריך במלח ופלפל, והמילוי מוכן.

מוציאים את הבלילה מהמקרר, משמנים קלות מחבת ומכינים את הקרפים, כל קרפ הוא בערך מחצי מצקת, חשוב שלא יהיו עבים מידי

צילום: קרן דניאלי-קסנר
צילום: קרן דניאלי-קסנר

כשהקרפים מוכנים מתחילים למלא אותם, כל אחד בכף-שתיים גדושות של המילוי, מקפלים ומכניסים לתבנית

צילום: קרן דניאלי-קסנר
צילום: קרן דניאלי-קסנר

שמים בתבנית צמודים אחד לשני, ומעל שופכים מעט חמאה מומסת (מה שנשאר… לדעתי בסביבות ה-40 גרם… ממש מעט)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ל-25 דקות, ואפשר להגיש.

צילום: קרן דניאלי-קסנר
צילום: קרן דניאלי-קסנר

לעומת הקנלוני הקלאסי אם במילוי הבשר, ואם במילוי הריקוטה ותרד, הקנלוני האלה רכים בגלל הקרפים, הם לא "טובעים" בבשמל, והזוקיני והכרישה מוסיפים איזה הפתעה של טריות שם בפנים, אמממ, בקיצור ממש טעים…  🙂

בתיאבון

5 תגובות בנושא “קנלוני זוקיני וכרישה

  1. עשיתי ויצא מצויין! תודה! עם זאת, המלית הספיקה לי רק לחלק מהקרפים, נשארו לי 5 קרפים בלי מלית. אז הכנתי כרשה מטוגנת עם פטריות וערבבתי אותה עם קצת מהבשמל. ואז היה לי גם לאוהבי הפטריות וגם לאוהבי הזוקיני. שתי הורסיות יצאו מצויינות.
    עכשיו אני צריכה רעיונות איך להפוך את המנה לקצת יותר בריאה (קצת פחות חמאה…)
    תודה

    1. היי יעל,
      כנראה שהכנת קרפים יותר דקים משלי, כל הכבוד על הרעיון היצירתי, נשמע בהחלט טעים 🙂
      לגבי החמאה? את יכולה לשים קצת בשמל למעלה, למרות שתחסכי חמאה אבל המנה תצא יותר כבדה… לפחות לטעמי… אני בעד חטאים לפעמים…
      שבוע טוב,
      רומי

  2. היי
    יש לך היום סדנאות לילדים? ותשלחי גם בבקשה את התאריכים של שאר הסדנאות.
    0506675949
    אביבה בנימיני

    נשלח מה-iPhone שלי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s