פסטה עם קרם אספרגוס

או סלט פסטה בקרם אספרגוס בצלחת פרמיז'ן

צילום:קרן דניאלי-קסנר
צילום:קרן דניאלי-קסנר

השבוע גיליתי שעונת האספרגוס הסתיימה לפני כשבועיים, במקביל לתקופת הבשלת הדובדבן, אבל הגיע לידי צרור אספרגוס יפה, אז לא נשתף במתכון?!? אז הנה מנת פסטה טעימה ואביבית, שאפשר לאכול בהחלט גם ביום קיץ חם שכזה, מנה קלילה ומהירה, שאפשר להגיש גם חמה, גם פושרת וגם קרה, כאן החלטתי להגיש אותה קרה, כמעין סלט פסטה… התוצאה? טעימה להפליא 🙂

צילום: קרן דניאלי-קסנר
צילום: קרן דניאלי-קסנר

מתכון ל-4 אנשים:

חצי קילו פסטה (במקרה הזה השתמשתי בצורה שנקראת גרניאני, עשבים שוטים)

צרור אספרגוס

200 גרם גבינת ריקוטה

כ-30 גרם גבינת פרמיז'ן

שמן זית

מלח, פלפל

שן שום

הכנה:

קולפים את האספרגוס כ-2/3 מגובהם. את החלק העליון, הפרח, משאירים שלם.

מעמידים סיר עם מים ומלח, כשהמים רותחים חולטים את האספרגוס כ-7-8 דקות ומעבירים אותם למי קרח, ומסננים, את הפרחים משאירים בצד, את הגבעול, החלק התחתון מעבירים למחבת, עם 3 כפות שמן זית ושן שום, ומטגנים כ-4-5 דקות.

בעזרת מעבד מזון ידני טוחנים את רגלי האספרגוס יחד עם הריקוטה (אני הוצאתי את שן השום, שכן על פי המסורת האיטלקית השום צריך רק לתת ארומה לשמן, לאוהבי השום, אפשר להשאיר אותו ולטחון אותו גם כן), מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מבשלים את הפסטה, אפשר כמובן באותו סיר מים עם מלח, על-פי הוראות היצרן, מסננים ושוטפים, עדיף ברמת עשייה אל-דנטה.

מוסיפים את קרם האספרגוס לפסטה ומערבבים, מוסיפים את פרחי האספרגוס וקצת פרמיז'ן למעלה.

כאן, כאמור, נגיש  את הפסטה קרה, ולכן שטפנו אותה. רק כאשר מכינים סלט פסטה מותר לשטוף אותה, ובכך בעצם לעצור את המשך הבישול שלה, אם אתם מעוניינים להגיש את המנה חמה, מחזירים את קרם האספרגוס למחבת, כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה לדקה-שתיים למחבת, כך שהרוטב יעטוף אותה (אם יש צורך אפשר להוסיף 2 כפות ממי בישול הפסטה לדילול הקרם), מוסיפים את פרחי האספרגוס והפרמיז'ן ומגישים.

רוצים להפתיע את האורחים שלכם עם מנת רושם? תגישו את הפסטה בצלחות פרמיז'ן…

צילום: קרן דניאלי-קסנר
צילום: קרן דניאלי-קסנר

מחממים מחבת (בלי כלום עליה, לא שמן ולא חמאה) מפזרים בצורה מעגלית ואחידה גבינת פרמיז'ן מגוררת (כ-50 גרם פרמיז'ן לצלחת), כשהגבינה מתחילה להתחמם היא נמסה, הופכים אותה על קערה הפוכה, עד שהגבינה מתקררת ומתקשה, ואז אפשר להגיש בתוכה את הפסטה…

צילום:קרן דניאלי-קסנר
צילום:קרן דניאלי-קסנר

הכי כיף לאכול גם את הצלחת 🙂

בתיאבון ושבוע טוב

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s