ירקות בגריל verdura grigliata

אנטיפסטי או תוספת (?!?!)

IMG_0466

כבר הרבה זמן שהסוגייה הזאת מטרידה אותי, והחלטתי סופסוף לשתף, ולתת שיעור קצר בנושא…

אז ככה, אנטיפסטי (או לפני האוכל, לפני הארוחה) הם מתאבנים, נשנוש קל לפני הארוחה והמנות העיקריות, תפקידם לעורר את התיאבון. הם יכולים להגיע בצורת ברוסקטות, פוקאצ'ות, גריסיני, צלחת נקניקים וגבינות, ירקות מטוגנים (במעטפת כמו טמפורה) או סלט דגים או אנשובי או סלט פירות ים ועוד ועוד ועוד… ולא, לא תמצאו ברשימה את ה"אנטיפסטי" שאתם כל-כך מכירים, הירקות בגריל.

הירקות בגריל מהווים בדרך-כלל תוספת למנה העיקרית, שכן בארוחה האיטלקית, יוגש לכם האנטיפסטי, ולאחריו הפסטה, ולאחריה הבשר או הדגים, עם תוספת קטנה, לדוגמא…. ירקות בגריל, בדרך-כלל תמצאו שם חציל, זוקיני, פלפלים ורדיוקיו…. פחות תראו שם כרוביות או בטטות וכו'….

אחחח, עכשיו אני יכולה למות בשקט (כן, מי שלא הכיר את הגנים שלי עד היום, אז כן, פולניה 🙂  ). אז נכון שזה טעים, ונחמד, וכיף לאכול את זה בקיץ, בבופה, בארוחה חלבית קלילה, לצד פסטות, אבל למה… למה לקרוא לזה אנטיפסטי?!?!?

מתכון מסובך לא תמצאו כאן, כי באמת מאוד פשוט להכין אותם, על גריל, בתנור במצב גריל או על מחבת פסים, והתוצאה? תמיד טעימה, כיפית וקלילה, ובאמת מתאימה לכל ארוחה.

מתכון:

חצילים

זוקיני

פלפלים/גמבות

ושאר ירקות על-פי טעמכם

מלח או מלח גס

שמן זית

הכנה:

פורסים את הירקות לפרוסות בינוניות

IMG_0465

מניחים בתבנית, מזרזפים שמן זית, מפזרים מלח גס וצולים בתנור במצב גריל, שחומם מראש ל-200 מעלות כחצי שעה (ולא, אין צורך להפוך)

או

פורסים לאותן הפרוסות, מחממים מחבת פסים וצולים את הירקות כ-2-3 דקות מכל צד, ולאחר מכן מוסיפים מלח בנדיבות ומעט שמן זית.

מבחינת חיתוך הירקות, שימו לב אילו ירקות אתם מכינים, הפלפלים הזוקיני והחצילים צריכים בערך את אותו הזמן, אם תוסיפו גם בטטות, אז מומלץ לחתוך אותן לפרוסות דקות יותר, אחרת הן ישארו קשות. פטריות רצוי לחצות או להשאיר שלמות, כרובית או ברוקולי רצוי לחלוט קודם לכן, ורק אז להכניס לתנור, אבל השטנץ הוא אותו השטנץ… מעט שמן זית והרבה מלח יעשו את העבודה.

IMG_0475

כשמגישים נהוג להוסיף למעלה מעט חומץ בלסמי ופטרוזיליה קצוצה, אני מעדיפה להשמיט את הבלסמי ובמקום פטרוזיליה לקצוץ אורגנו טרי או טימין, וזהו, באמת כל המוסיף גורע… בצ'יק צ'ק יש לכם תוספת או מתאבן או סתם נשנוש טעים ופשוט, והכי איטלקי בעולם…

buon appetito

בתיאבון

תוספת כבר אמרנו?
תוספת כבר אמרנו?

תגובה אחת בנושא “ירקות בגריל verdura grigliata

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s