תאנים ממולאות

IMG_0852

הקיץ עוד לא נגמר, וכבר ראש השנה. כשגרתי ברומא, וספטמבר הגיע ואיתו חגי תשרי, מזג האויר היה מושלם, הערבים כבר קרירים יותר, העצים מתחילים לקבל את צבעי הסתיו, לובשים את החולצות הלבנות, מסדרים את המפה הלבנה, ואורחים את השולחן, אבל משהו תמיד היה חסר, תמיד הייתה חסרה לי האוירה הזאת, האוירה של-לפני החג… שכן, למרות החום והלחות, ואוגוסט שעוד לא ממש נגמר, אבל התחושה נמצאת ברחוב, בחנויות שמוכרות את כל הפיצ'פקס ששמים על שולחן החג… הנרות הקטנים בצורת תפוחים, הדבורים הקטנות שמחלקים לילדים, ואפילו רימונים קטנים מקרטון, שעליהם אפשר לכתוב את סידורי הישיבה ליד השולחן, ובכל מקום מאחלים לך שנה טובה, וחג שמח… זר לא יבין זאת, מי שלא חי וחגג את החגים בחו"ל, לא יבין את ההתרגשות הקטנה שלי, ואת ההתלהבות שלי מלעמוד בתור בסופר או אצל הירקן בימים שכאלה 🙂

אז פסטות קרוב לודאי שנאכל בסוף השבוע, אבל בערב החג ובחג אני מרשה לאחרים לפנק אותי במטעמים… אבל לא יכולתי לעמוד בפיתוי התאנים היפות והבשלות שנמצאות היום בכל מקום… את התאנים הממולאות  אני אכין כקינוח, אבל בהחלט אפשר לשנות קצת את המתכון ולהגיש את המנה גם כאנטיפסטי, או כנשנוש. באיטליה יש תאנים מדהימות, אבל כקינוח הן הכי מוכרות בסגנון הקלברזי (במחוז קלבריה), שם ממלאים תאנים מיובשות, בשקדים או אגוזים בסירופ סוכר, ולפעמים גם עוטפים אותן בסירופ שוקולד מריר, לכבוד החג אני אשתמש במקום בסירופ בדבש ישראלי איכותי…

מתכון ל-4 אנשים:

8 תאנים בשלות

50 גרם גבינת מסקרפונה (בגרסא הרזה יותר אפשר להשתמש גם בגבינת ריקוטה)

חופן שקדים טבעיים או קלופים

2 כפיות דבש

הכנה:

חותכים את התאנים מהראש, שני חתכים צולבים לעומק התאנה, אבל תשאירו אותן מחוברות בבסיס, אם התאנים גדולות אפשר לחתוך אותן גם לשני חצאים. מערבבים את המסקרפונה או הריקוטה עם כפית דבש, עד שהגבינה נהיית קרמית.

ממלאים את התאנים בגבינה, בערך חצי כפית לכל תאנה.

IMG_0835

מכניסים את התאנים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-10 דקות בלבד.

קולים את השקדים 2-3 דקות במחבת, וקוצצים אותם מעט.

מוציאים את התאנים מהתנור, מפזרים מעט שקדים, וזולפים את שארית הדבש על התאנים, מגישים מיד, אפשר גם עם כדור גלידה וניל ליד.

IMG_0855

רוצים להפוך את המנה לאנטיפסטי? תערבבו כף ריקוטה עם מעט גורגונזולה במקום המסקרפונה, המתיקות של הדבש והתאנים, עם החריפות של הגבינה הכחולה תהפוך את המנה למנצחת.

שתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה, ושתמיד נהנה מאוכל טוב ואיכותי

חג שמח ובתיאבון

IMG_0843

 

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s