תבשיל אפונה, פול וארטישוק

vignarola romana

IMG_1043

האמת שה-vignarola (ויניירולה, לא שומעים את ה-g), היא התוספת הרומאית הכי אביבית שיש, אבל דווקא מזג האויר הסתוי גרם לי חשק להכין אותה, אז לא נשתף?!

למה בעצם אביבית? כי המתכון כולל אפונה, פול וארטישוק, ירקות שתמצאו אותם טריים בעיקר באביב, אבל היום, בגלל שהתחשק לי, גם אלו הקפואים לא נפלו באיכותם, וזכיתי במנה קלילה, מהירה ואפילו די דיאטית (כי "אחרי החגים" כבר פה…)

תרגום המילה vigna, הוא כרם, וה-vignarolo היה כינוי לאנשי אדמה, מאיזור ה"קסטלי רומני", שמחוץ לרומא, שהיו יורדים לרומא מהכפרים כדי למכור את מרכולתם, לפיכך גם את המנה הזאת, המשקפת את טריות המוצרים במחוז לציו, תמצאו בעיקר באיזור רומא, באביב. המנה המקורית מכילה גם כמה עלים של חסה רומאית, אני פחות אוהבת את הטעם שלה בבישול, לכן השמטתי אותה. הגרסא המקורית גם מכילה מעט פנצ'טה, נקניק מעושן שמשדרג את המנה, כמובן שהמעוניינים בגרסא טבעונית/צמחונית, שמתאימה ל"יום שני ללא בשר" יכולים להכין את המנה גם בלעדיו. את ה-vignarola מגישים בעיקר כתוספת למנה העיקרית, הבשר או הדג, אבל אתם מכירים אותי… קצת פסטה ויש לכם רוטב מדהים עשיר בטעמים, קצת פרמיז'ן למעלה ואפשר להגיש… אופציה נוספת היא להגיש את המנה כאנטיפסטי, אפילו פושרת או קרה על קרוסטיני (צנימים קטנים).

מתכון:

בצל קטן/חצי בצל

200 גרם אפונה

200 גרם פול ירוק

2 ארטישוקים (אני השתמשתי ב-sott'olio, הארטישוקים המיובאים בשמן זית)

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

40 גרם פנצ'טה/בייקון (כאמור אפשר להשמיט לגרסא צמחונית)

הכנה:

מחממים במחבת את שמן הזית. מזהיבים קלות את הבצל והנקניק, כ-3-4 דקות על אש בינונית, ומוסיפים את האפונה, הפול והארטישוקים. מתבלים במלח ופלפל על פי הטעם, ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דקות. אם מכינים את המתכון עם ירקות טריים, זמן הבישול עולה לכ-30 דקות.

IMG_1029

זהו. לא צריך יותר כלום, האפונה והפול עם הטעם העדין, הארטישוק והנקניק שמראים את הנוכחות שלהם, כשאת הכל עוטף מעט שמן זית איכותי… פשוט טעים. כדאי להוסיף זרזיף שמן זית למעלה לפני ההגשה…

IMG_1032

וכמו שאמרתי… תמיד אפשר גם קצת פסטה 🙂

IMG_1050

בתיאבון ו"אחרי החגים" שמח

היום גם התפרסם המתכון שלי לפריטטה אל פורנו במגזין "לאישה"…. רוצו לדוכני העיתונים 😉

כמו-כן מי שרוצה להצטרף לסדנת פסטה איתי, מוזמן לעמוד הפייסבוק שלי (לייק כבר עשיתם, לא?!), לראות תאריכים ולהצטרף

IMG_1020

 

3 תגובות בנושא “תבשיל אפונה, פול וארטישוק

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s