סופגניות תפוחי אדמה בניחוח לימון

IMG_1619

כן, לא טעיתי בכותרת ואני לא מבולבלת מעודף סופגניות/לביבות/ספוגות בשמן חם…

חברי היקר צ' שאל אותי, איך בכל חגיגת הסופגניות הזאת, עוד לא פירסמתי מתכון לצ'מבלה איטלקית, אז הנה, היום זה קורה, בוריאציה קצת חגיגית ומיוחדת… הצ'מבלה (ciambella) היא בעצם סופגניה באיטלקית, שבדרך-כלל מוגשת כדונאט עם חור באמצע, או כסופגניה עגולה במילוי קרם וניל, וכמובן עם הרבה סוכר למעלה. הצ'מבלה מוגשת בבתי הקפה בכל ימות השנה, כתחליף לקראוסון בארוחת הבוקר האיטלקית. אצלינו אמנם 24 מעלות, אבל ברחבי איטליה כבר קר, והטמפרטורות הן באיזור ה-0 מעלות, ומהרגע שהחלטתי לכתוב את הפוסט הזה, כל מה שבא לי הוא בוקר צונן, הכניסה לבר (בית הקפה האיטלקי) החם עם ריח הקפה החזק של הבוקר, איטלקים לבושים בחליפות, שמעליהם מעילים מסוגננים וצעיפים, הקשורים כולם באותה הצורה, כמו שאוהבים ברומא, וארוחת בוקר מהירה בעמידה, של קפה וצ'מבלה, והלאה, להתחיל את הבוקר…

אז הרשת כבר מוצפת בעשרות מתכונים לסופגניות כאלו ואחרות, במילויים מגוונים ומרגשים, ובחיפושי אחר מתכון מוצלח לצ'מבלה, מצאתי במגזין האוכל sale&pepe מתכון לצ'מבלה מתפוחי אדמה, קצת שיניתי את המתכון כי בכמויות שלהם הבלילה יצאה רטובה מידי ולא הצלחתי לעבוד עם הבצק, כבר הזכרתי פה יותר מפעם את החולשה שלי לתפוחי אדמה, והחלטתי שזה השילוב האידיאלי לחג הזה, מין שילוב גאוני בין לביבה לסופגניה, שגורמת לאושר קטן בפה…

מתכון (לכ-12 סופגניות קטנות)

500 גרם תפוחי אדמה לבנים (בערך 3 תפודים בינוניים)

ביצה אחת או שתיים (תלוי במרקם תפוחי האדמה, הסבר בהמשך)

100 גרם קמח

50 גרם סוכר

לימון (נשתמש בגרידה של הקליפה שלו ובכפית מהמיץ שלו)

קורט מלח

שמן לטיגון

אבקת סוכר לקישוט

הכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה השלמים בסיר עם מים, עד שתפוחי האדמה מתרככים, בערך 30 דקות מרגע הרתיחה (אנחנו מבשלים את תפוחי האדמה שלמים כדי שיספחו כמה שפחות מים). כשהתפודים מבושלים, מקלפים אותם ומועכים אותם לפירה.

IMG_1605

נותנים לפירה להתקרר מעט (כדי שהביצה לא תהפוך לחביתה) מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח, מיץ הלימון וגרידת הלימון, ואז את הביצה. אם ביצה אחת מספיקה לקבלת בצק רך ודביק אך שניתן לעבוד איתו עוצרים כאן, אם הבצק יבש מידי מוסיפים ביצה נוספת…

IMG_1609

מחממים בסיר קטן שמן לטיגון (הטיגון הוא בשמן עמוק). יוצרים מהבצק נחשים קטנים, ואז מלפפים סביב האצבע ויוצרין צ'מבלה קטנה,

IMG_1612

מטגנים כ-2 דקות מכל צד, עד קבלת צבע שזוף ומגרה, מוציאים לצלחת עם נייר סופג, מוסיפים אבקת סוכר למעלה ומגישים מיד.

IMG_1616

תודו שכזה עוד לא אכלתם 😉 גם מתוק, גם עם תפוחי אדמה, וגם עם קריצה של לימון, פשוט טעים.

בתיאבון והמשך חג שמח

4 תגובות בנושא “סופגניות תפוחי אדמה בניחוח לימון

  1. המון תודה זה נראה מעולה !!!
    רציתי לדעת אם ניתן לאחר הכנת הצ'מבלה (לפני הטיגון כמובן) להקפיא את הבצק ולכמה זמן ? ואם כן אז כשמוציאים מההקפאה האם יש צורך להפשיר את הבצק או לטגן כמו שהוא ?

    תודה מראש.

    1. היי אילן,
      האמת שההכנה כל כך מהירה, שמעולם לא הקפאתי אותם. לדעתי אין בעיה להקפיא, אפילו לכמה חודשים, רק צריך להפשיר לגמרי לפני הטיגון.
      בהצלחה ובתיאבון
      רומי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s