עוגיות אמרטי

IMG_2289

שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא…

חג לא פשוט, החג הזה, שבו יצאנו מעבדות לחירות… אני מתה על מצה עם נוטלה או מצברייט בבוקר, אבל הגעגועים לפסטה הם גדולים… גדולים מאוד. אז את הימים האלה, של "לפני החג" אני מעבירה בהנאות קטנות של פסטה (אתמול זה היה ניוקי עם ברוקולי ואפונה מוקפצים בשמן זית, עם קצת ריקוטה פרסקה למעלה), מעניין מה זה יהיה היום…

מתוך האינסטגרם שלי... אתם כבר עוקבים?
מתוך האינסטגרם שלי… אתם כבר עוקבים?

ובכל זאת באוירת חג עסקינן, ולכן הכנתי לכם עוגיות אמרטי, עוגיות שקדים קלות ומעולות, כמובן ללא גלוטן, שביום-יום האיטלקים, בעיקר מאיזור מנטובה, אוהבים את הטורטליני שלהם ממולאים בדלעת ובעוגיות הללו.

עוגיות האמרטי (כמו גם המשקה אמרטו) נקראות כך בשל טעמן המעט מר (amaro=מר), במקור הכינו אותם מהגוגואים של המשמשים (שנקראים armelline), עם השנים החלו להשתמש בשקדים קלופים בתוספת של שקדים מרים, כדי לשמר את הטעם המריר של המקור. אומרים גם שהן המקבילות של המקרונים הצרפתיים, אני פחות השקעתי בזילוף המדוייק והצורה העגולה, כי אני אוהבת אותן קצת יותר גדולות, ולא מפריעה לי א-סימטריה, כמובן שאתם יכולים להשקיע בצורה החיצונית אם בא לכם…

בארץ קשה למצוא שקדים מרים, אם לא מצאתם אפשר בהחלט להשתמש בשקדים בלבד (יש גם כאלה שמשתמשים בקמח שקדים או שקדים טחונים בשביל לקצר לעצמם את העבודה עוד יותר), למי שאוהב טעם דומיננטי יותר של שקדים, כמעט מרציפני, אפשר להוסיף כפית של תמצית שקדים.

מתכון:

300 גרם שקדים קלופים (או 250 גרם שקדים קלופים ו-50 גרם שקדים מרים או גוגואים קלויים)

250 גרם סוכר (או אבקת סוכר)

3 חלבונים

הכנה:

טוחנים את השקדים, אני טחנתי חלק מהם מעט גס כדי שיהיו לי חתיכות.

IMG_2261

במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר, ומקפלים פנימה את השקדים הטחונים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-20 דקות (אם אופים בתנור עם אוורור, מספיקות 10-12 דקות). משאירים אותם בתנור פתוח עד שהן מתייצבות, ואחר-כך בטמפרטורת החדר, עד שהן מתקררות לגמרי. שומרים בקופסא סגורה עד 5 ימים.

IMG_2267

רוצים לשדרג? להוסיף טעמים? אז את אופציית תמצית השקדים כבר אמרנו, אפשר להוסיף גרידת לימון, אפשר להוסיף וניל או קינמון, ואפשר להוסיף שוט של אמרטו או רום או כל ליקר אחר…

אפשר גם לנצל את סוף-סוף עונת התותים, ולהגיש את העוגיות עם קצת קצפת או פנה קוטה או קרם פטיסייר וקצת תותים טריים.

IMG_2283

בתיאבון ושיהיה חג שמח!

ולכל הנוסעים לחופשה באיטליה, אפשר להזכר בפוסט ישן שלי, עם המלצות לנוסעים לרומא… בסוף יש גם מתכון לברוטי מה בואוני, עוגיות שמתאימות לפסח עם אגוזים.

2 תגובות בנושא “עוגיות אמרטי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s