סלט חיטה בסגנון קפרזה

IMG_2599

בתקופה הזאת בשנה כל כך חשוב לי להיות בארץ, רק מי שנסע לכמה שנים, וחווה את יום הזיכרון ויום העצמאות בחו"ל, יודע ומכיר את התחושה הזאת. אתה הולך לטקס בשגרירות, ותלויים כמה דגלים ליד בית הכנסת ובאיזור הקהילה היהודית… אבל האוירה הזאת בארץ, שיש רק פה, העצב והאבל, שמתערבבים עם השמחה הגדולה, והילדים שלובשים חולצות לבנות ומניפים דגלים בכחול לבן… אם לא להרגיש ציוני בימים האלה, אז מתי?!?!

אז חג המנגלים מגיע… האיטלקים אוהבים את הבשר על האש כמו שהוא, נתח פיורנטינה עסיסי שמוגש בשלמותו על השולחן, מדמם לו בהנאה ומוגש עם זרזיף שמן זית ומלח גס למעלה… לא מרינדות, ולא עיסויים כאלה ואחרים, נותנים כבוד לבשר איכותי. אז אין לי היום המלצות ל"מנפנפים", אבל צריך גם תוספות וסלטים לקחת איתנו לפיקניקים…

פעם פרסמתי פה, פוסט עם שישה סוגי סלטי פסטה מיוחדים, שאפשר בהחלט להכין מראש ולקחת אתכם. בחבל מרקה (marche) אוהבים להגיש גם סלטי דגנים. סלטי חיטה או גריסי פנינה, המוגשים עם ירקות בגריל קצוצים דק בגודל החיטה, עם טונה וצלפים, או… בסגנון הסלט הכי איטלקי שיש, קפרזה.

הקפרזה הוא בעצם פרוסות עגבנייה, פרוסות מוצרלה ובזיליקום, המוגשות עם מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס למעלה (אפשר גם מעט חומץ בלסמי),

צילום: קרן דניאלי-קסנר
צילום: קרן דניאלי-קסנר

אפשר להוסיף אותו לפסטה ולהגיש כסלט פסטה קר,

צילום: קרן דניאלי-קסנר הסלט הכי איטלקי שיש: קפרזה
צילום: קרן דניאלי-קסנר
הסלט הכי איטלקי שיש: קפרזה

או במקרה הנוכחי, עם חיטה.

מתכון:

300 גרם חיטה (אפשר גם לערבב חיטה עם גריסי פנינה, או להשתמש רק בגריסי פנינה)

100 גרם מוצרלה (אני השתמשתי בבייבי מוצרלה)

200 גרם עגבניות (אני השתמשתי בשרי תמר, הן נהדרות בתקופה הזאת)

חופן עלי בזיליקום

חופן רוקט

שמן זית, מעט חומץ בן יין

מלח, פלפל שחור גרוס

הכנה:

מבשלים את החיטה על-פי הוראות היצרן (אני מהעצלנים שאף פעם לא זוכרים להשרות אותה קודם, לכן בדרך-כלל אני מבשלת אותה זמן ארוך יותר, כ-45 דקות על אש בינונית) לרמת אל-דנטה.

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, קורעים את המוצרלה, הבזיליקום והרוקט (הרוקט הוא תוספת ממש נחמדה, מוסיף מעט מרירות ואופי לסלט). כשהחיטה מוכנה מקררים אותה ומערבבים עם יתר המרכיבים, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומעט חומץ בן יין ומגישים.

IMG_2600

סלט קייצי, מרענן ומאוד טעים.

שיהיה חג שמח!

אגב… ביום ראשון הבא, ה-11/5 אני עורכת סדנת פסטות קראת חג השבועות הקרב ובא… מעוניינים להצטרף? לפרטים והרשמה אתם מוזמנים להתקשר או לשלוח מייל

 

4 תגובות בנושא “סלט חיטה בסגנון קפרזה

  1. האמת שדווקא בכל מה שקשור לבשר על האש אני לא מתרשם יותר מדי מהמטבח האיטלקי, וגם מהביסטקה פיורנטינה לא התרשמתי יותר מדי שיצא לי לאכול אותו בפירנצה. למעט הפורקטה (שאני לא יודע אם נכון בדיוק להגדיר אותה כ"על האש") לא יצא לי לטעום הרבה גריל איטלקי טוב (מצד שני, גדלתי על אוכל בסגנון גרמני ורומני, ומעט קשה להתחרות בגריל של החברה האלה). בכל מקרה, הסלט עצמו נראה נהדר, שאכין פורקטה מעושנת אני בהחלט הולך לבחור בו כתוספת 🙂

    1. אתה צודק, בשר על האש זה לא הצד החזק שלהם… ואתה לא צריך לחכות לפורקטה , הוא ממש קליל ומתאים לחום הזה 🙂
      בתיאבון
      רומי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s