ביסקוטי

IMG_3731

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה, החזרה לשגרה, לגנים, מעבר לדירה חדשה…אז כן, לא השקעתי בכל מיני מתכונים חגיגיים לחג, כי הארגזים עוד סובבים סביבי, אבל הייתי חייבת לחנוך את המטבח החדש שלי, אז אפיתי עוגיות, כדי שלחברים שבאים לעזור לי לסדר יהיו ביסקוטי לנשנש ליד הקפה, ואת ארוחת החג, כרגיל אשאיר לאמא…
ביסקוטי נקראים כך כי הם אפויים פעמיים (biscotti, אפויים-cotti, פעמיים-bis), הם נקראים במקומות שונים גם מנדלברוט או קנטוצ'י. אלה הם קנטוצ'י אלה-מנדורלה (שקדים), מתכון קלאסי טוסקני, כמובן שאפשר להחליף את השקדים בכל אגוז אחר, פצפוצי שוקולד או פירות יבשים למינהם. אל תבהלו מהאפייה הכפולה, פרט אליה הכל מוכן ב-5 דקות, עם 5 מצרכים, בלי מיקסר ועניינים.

מתכון:

250 גרם קמח

200 גרם שקדים טבעיים שלמים

150 גרם סוכר

3 ביצים

שקית אבקת אפייה

הכנה:

מערבבים את הקמח עם הסוכר ואבקת האפייה, ומוסיפים את הביצים. מערבבים בכף עץ עד קבלת בצק אחיד ויחסית רטוב ודביק. מקפלים פנימה את האגוזים השלמים.

(זה המרקם)

מקמחים מעט את הידיים ומסדרים שניים/שלושה גלילים על תבנית עם נייר אפייה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 20 דקות (עדיף תנור עם אוורור), לאחר 20 דקות מוציאים את התבנית ומשאירים אותה בחוץ ל-5 דקות כדי שיתקררו מעט. פורסים את הגלילים לפרוסות דקות באלכסון,

IMG_3729

מסדרים את הביסקוטי בתבנית עם נייר אפייה עם רווחים קלים ביניהם ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. מכבים את התנור, פותחים את הדלת, ומשאירים אותם בפנים לכמה דקות נוספות. כשהם מתקררים אפשר להכניס אותם לקופסא יפה ולשים על השיש, הם מחזיקים מעמד הרבה זמן. (להוסיף לרשימת הקניות כלי יפה לעוגיות 🙂 )

IMG_3730

ואם בכל זאת בא לכם מתכונים לחג, אתם יכולים להזכר בפוסט הרימונים, התאנים או הטלה

שתהיה לכולנו שנה טובה, מתוקה ומוצלחת, שנמשיך תמיד להנות מאוכל טוב,

רומי

 

עוד קצת שינויים… אחרי סוכות החנות בתל מונד תסגר ותעבור לעין שריד, שם אעבוד במתכונת של הזמנות בלבד. הסדנאות יתקיימו כרגיל, באוירה ביתית ונעימה, גם הן בעין שריד, אבל כל זה כאמור, אחרי החגים… 🙂

 

3 תגובות בנושא “ביסקוטי

  1. נראה מעולה, וגם ידידותי יחסית. מקווה שנשארו עוד כמה כדי שאטעם לפני שאחליט אם אני עושה בעצמי 🙂

  2. תודה על המתכון, יצא מעולה!
    הכנתי עם קמח מלא 70% וסוכר חום (זה מה שיש בבית…).
    רק בחיתוך קצת הסתבכתי ויצאו פרוסות לא כל כך יצוגיות.
    אבל הטעם – נפלא!
    תודה ושנה טובה
    🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s