קנלוני ריקוטה ותרד

12108061_880627458688364_6308136363649604096_n
צילום: לייזה פנלים

שבת, השמש זורחת, יש שמועות שגם הגשם מתקרב, אז מה מתאים יותר ממנת קנלוני מרהיבה לארוחת הצהריים? הקנלוני הן צינורות פסטה ממולאות, לרוב בריקוטה ותרד או בבשר, המכוסות בבשמל מעודן או ברוטב עגבניות קלאסי ונאפות בתנור. זאת אחת המנות הכי איטלקיות שיש,  מכינים אותה לכל אורכו של המגף בסגנונות שונים, ותמצאו אותה כמעט על כל שולחן של משפחה איטלקית, בארוחה המשפחתית של ראשון בצהריים. במחוז מרקה (Marche) נהוג להכין אותה מ״פסטה אל-אובו״ פסטת ביצים טרייה, לרוב, כאמור מגישים אותם מכוסים בבשמל, אני הלכתי על הגרסא הקלה יותר, עם רוטב עגבניות ובזיליקום קלאסי.

מצרכים (מתכון ל-4 אנשים, תבנית בינונית):

לבצק:

300 גרם קמח

3 ביצים

קורט מלח

למילוי:

חצי קילו תרד טרי

400 גרם ריקוטה

50 גרם פרמיז׳ן

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

שמן זית

שן שום – לא חובה

לרוטב:

צנצנת של רוטב עגבניות איטלקי polpa או passata

שמן זית

מלח, פלפל

כפית מחוקה של סוכר

שן שום

חופן עלי בזיליקום טריים

ומלא פרמיז׳ן כדי לכסות את הכל מלמעלה

הכנה:

לשים את הקמח עם הביצים והמלח עד קבלת בצק אחיד. בצק של פסטה טרייה צריך ללוש כמה שיותר, גם אם נעזרים במיקסר, כדי להמשיך וללוש מספר דקות עם הידיים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של כ-20 דקות.

בינתיים במחבת עם מעט שמן זית (ועם שן שום אחת, אם אתם אוהבים), מקפיצים את התרד הטרי, מתבלים במלח ופלפל וקוצצים דק עם סכין. מערבבים יחד עם הריקוטה, הפרמיז׳ן, ומתבלים במעט אגוז מוסקט. מעבירים את המלית לשקית זילוף, אם אין לכם אפשר להעזר גם בכפית, זאת רק יותר נוח.

במחבת מחממים שמן זית עם שן שום, מוסיפים את צנצנת הרוטב, מתבלים במלח, פלפל וסוכר, מבשלים כ-20 .דקות, בתום הבישול מוציאים את שן השום, ומוסיפים את הבזיליקום

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים בעזרת מכונת פסטה לעובי הרצוי,

צילום: טלי דברת
צילום: טלי דברת

אני משאירה אותו בעובי של כ-3 ס״מ, כי אני אוהבת ״להרגיש בצק״, כמובן שזה עניין של טעם. חותכים למלבנים, בקצה התחתון שמים שכבה נדיבה של המילוי ומגלגלים לצורת צינור,

צילום: לייזה פנלים
צילום: לייזה פנלים

מסדרים כמו חיילים, צמודים אחד לשני בתבנית משומנת, עד למילוי כל התבנית,

12072694_880627205355056_7964111837017688216_n
צילום: לייזה פנלים

למעלה שופכים את רוטב העגבניות בנדיבות, ומפזרים מלא פרמיז׳ן.

צילום: לייזה פנלים
צילום: לייזה פנלים

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-20-25 דקות. ומגישים.

הסבתות האיטלקיות נוהגות להכין את הקנלוני בשבת אחר הצהריים, שומרות בקירור ואופות למחרת בצהריים. ניתן גם להכין מראש, להקפיא, ואז לאפות.

חגית, הלא היא לייזה פנלים, שהיא גם יפה, גם שנונה, וגם אופה, כבר ניסתה את המתכון שלי אחרי סדנא, והעניקה לי את התמונות מעוררות התאווה

התמונה של הכנת הפסטה, של הצלמת המדהימה טלי דברת

בתיאבון ושבת יפה

יש לכם חברה בחופשת לידה, מאזור השרון, שרוצה ביום שלישי מכסה מפני הגשם? בוקר נשי מיוחד ואינטימי ביום שלישי הקרוב, פרטים בפייסבוק

כמו-כן בנובמבר אני מתחדשת ומתארחת בכל מיני מטבחים, ללוח הסדנאות

נתראה… 🙂 רומי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s