קרם מסקרפונה

wp-1451030656015.jpeg

היום חוגגים בעולם את חג המולד (Natale), ובשבוע הבא את הסילבסטר, ואת פתיחתה של השנה האזרחית החדשה… קר בחוץ, והשמש שקרנית, כך בטח גם בוודאי גם בכמה ערים באיטליה, אולי קר יותר, אולי יורד לו שלג, הרחובות מקושטים, החנויות סגורות, ריח של אח וערמונים ברחובות. זה החג הכי משפחתי שיש, כולם בבתים שותים צ׳וקולטה קלדה, שוקו חם וסמיך, אוכלים פנטונה ופותחים את המתנות.

יש לי קטע עם תאריכים, תמיד זוכרת אותם, תמיד עושה חשבונות נפש קטנים, איפה הייתי בזמן הזה לפני כמה שנים, לפני שנה, מה השגתי, כמה התפתחתי או התפקחתי, סיכום שנה כזה, רק בלי עזרתו של הפייסבוק. השנה יש לי כל מיני סיבות קטנות לטפוח לעצמי על השכם, השגתי כמה יעדים, מטרות שהצבתי לעצמי, לא נותנת לעצמי לפרגן יותר מידי, כי כבר הרשימה של השנה הבאה תלויה על המקרר ומחכה שאגשים… אולי גם כמה חלומות קטנים… העיקר לא להפסיק לחלום וליצור ולגדול…

וכל שנה אני אומרת לעצמי שהשנה זאת השנה שאכין פנטונה, אפסיק להתחמק משלושת ההתפחות שלו ואצליח… ושוב הגיע הזמן הזה של השנה, ושוב יש פנטונה קנוי בבית… אולי בשנה הבאה? בינתיים אבל אי אפשר לאכול אותו סתם ככה, תמיד הוא הולך עם מריחה כזאת מוגזמת של נוטלה, אבל למי שלא אוהב שוקולד (באמת יש אנשים כאלה בעולם?) אפשר להכין בדקותיים קרם מסקרפונה, פשוט מעולה, שאי אפשר להפסיק לאכול…

wp-1451030710212.jpeg

המתכון המקורי של קרם המסקרפונה מכיל ביצים חיות, מה שמרתיע רבים, לכן אצרף גם גירסא ללא ביצים, לבחירתכם.
בגירסא המקורית מוסיפים את הסוכר לחלמונים, אני ממיסה אותו לסירופ ולכן גם מפסטרת את הביצים.

wp-1451030689700.jpeg

מתכון ל-4 אנשים:
עם ביצים:
400 גרם מסקרפונה
100 גרם סוכר
4 חלמונים
50 גרם מים
הכנה:
בסיר קטן ממיסים את הסוכר במים, עד לקבלת סירופ עדין (זהירות לא לשרוף או להפוך לקרמל).
מפרידים את הביצים, ומוסיפים בעדינות את הסירופ לחלמונים, תוך כדי הקצפה מתמדת, עד שהקציפה תהיה אוורירית, בהירה וקרה לגמרי. מקפלים פנימה בעדינות את המסקרפונה, ומכניסים למקרר להתייצבות, לפחות לשעה. אפשר בעזרת שקית זילוף לסדר כבר ישר בכוסות הגשה שקופות או להגיש בכלי גדול משותף.
wp-1451030676712.jpeg
בלי ביצים:
400 גרם מסקרפונה
100 גרם אבקת סוכר
200 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה
כף ליקר (ברנדי, קוניאק, קוונטרו, מרסלה וכו׳)
הכנה:
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה, מוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה ואת הליקר (לא חובה, אפשר להשאיר גם בטעם טבעי)
מקפלים פנימה בעדינות את המסקרפונה,ומכניסים למקרר להתייצבות, לפחות לשעה.
אז אפשר על פנטונה, או עוגה בחושה, או ערימה של תותים, או עם דובדבני אמרנה… הכל הולך
בתיאבון

Buon Natale a tutti ושנה אזרחית מצויינת

רומי

נ.ב. אני מכינה לעצמי איזה סיכום שנה, אז אם בישלתם מתכון שלי, אשמח אם תעלו את התמונה לפייסבוק שלי או שתתייגו את האינסטוש rominacucina

תודה מראש 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s