רביולי דלעת ועוגיות אמרטי

wp-1473694379345.jpeg
צילום: הדס ניצן

הסתיו כבר כאן. בסדר, בסדר, עוד חם נורא והולכים לים ולבריכה, אבל בבוקר, לדקות בודדות יש תחושה שהוא כבר ממש מתקרב. ומה יש בסתיו? דלועים גדולים ויפים וכתומים. כבר הכנתי לכם ניוקי מדלעת, וריזוטו במרק דלעת, אני ממש אוהבת דלועים. כשיש מילוי כתום ברביולי באיטליה, זה לא בטטה כמו שנהוג לחשוב, אלא דלעת עם שילובים שונים. הבטטה היא תפוח אדמה אמריקאי, ולכן תפס את מקומה של הדלעת במטבח האיטלו-אמריקנו, וכך גם הגיע אלינו. כמעט כמו כל מנה איטלקית, יש לכל מחוז את הסגנון שלה, בהתאם לתוצרת המקומית, אז במקור השילוב הוא של דלעת ועוגיות שקדים, עוגיות אמרטי (אפשר לקנות, כאן מתכון כדי להכין לבד), מילוי מתקתק שכזה. במנטובה שבלומברדיה, שבצפון איטליה, מוסיפים גם מוסטרדה, קונפיטורת פירות מעט פיקנטית, שמכינים עם תמצית של חרדל, או ליקר אמרטו, או טרטופו (פטריות כמהין) בעונה. בטוסקנה מגישים אותם כך, נאמנים למקור, בחמאה ומרווה, וזה המתכון שנכין היום.

מתכון ל-4 אנשים:
לבצק:
300 גרם קמח לבן לפסטה
3 ביצים
קורט מלח
למילוי:
600 גרם ׳פירה דלעת׳ (דלעת שבושלה ונסחטה מנוזליה)
100 גרם עוגיות אמרטי
100 גרם גבינת פרמיז׳ן/פיקורינו
כף שמן זית
מלח, פלפל
קורט אגוז מוסקט
לרוטב:
50 גרם חמאה
4-5 עלי מרווה
מלח, פלפל
הכנה:
מתחילים בהכנת הבצק, לשים בעזרת מיקסר או ידנית את הקמח, הביצים והמים, עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים
למקרר למנוחה של כ-20 דקות.
wp-1473694400792.jpeg
צילום: הדס ניצן
טוחנים את העוגיות יחד עם הפרמיז׳ן, ומערבבים עם פירה הדלעת (חשוב לסחוט, על-מנת שיהיו כמה שפחות נוזלים), מתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ושמן הזית.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים (כמובן שאפשר גם עם מכונת פסטה) לעובי של כ-3 מ״מ. מסדרים את המילוי על דף הפסטה במרווחים,
wp-1473694348703.jpeg
צילום: הדס ניצן
מכסים בדף פסטה נוסף וקורצים ׳מזה לונה׳, חצאי סהר, מהדקים את הפינות עם מזלג
מרתיחים סיר עם מים ומלח לרביולי, זמן הבישול הוא 2 דקות מרתיחה מחדש
ממיסים במחבת את החמאה עם עלי המרווה, מתבלים במלח ופלפל, כשמעבירים למחבת את הרביולי, מוסיפים 2-3 כפות ממי בישול הפסטה, מגישים מים עם פרמיז׳ן למעלה.
אם אין לכם עוגיות אמרטי אפשר להמיר ב-100 גרם שקדים טבעיים וכף סוכר חום, זה בהחלט עושה את העבודה.
מנה מדהימה, מעודנת, שתקצור המון מחמאות, לגמרי שווה את המאמץ.
את התמונות המדהימות צילמה הדס ניצן, במסגרת יום צילומים לשקדים המופלאים של מסיק מגל, תודה!
ברשתות החברתיות אתם כבר עוקבים אחרי? בואו לפייסבוק ולאינסטוש 🙂
ושיהיה בתיאבון

6 תגובות בנושא “רביולי דלעת ועוגיות אמרטי

    1. תודה רבה יהודית:-)
      אולי תהדקי עם מזלג? אולי המילוי רטוב מידי? תשתדלי שהשוליים יהיו רטובים רק טיפה כדי 'להדביק' את הדפים. בהצלחה!

  1. הי
    אם אני רוצה להכין מראש (יום לפני או בבוקר של אותו היום) איך לשמור את הרביולי?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s