עוגת שוקולד מהירה לפסח

טורטה קפרזה

עוגת שוקולד לחג, ללא גלוטן, 10 דקות הכנה, 30 דקות אפייה וזה שלכם… שוקולד כבר הזכרתי??

IMG_20170406_114857

הטורטה קפרזה (כן כמו הסלט), מגיעה מהאי קפרי, באיזור נאפולי. הסיפור אומר שהיא הומצאה אי שם בשנות ה-20, כשהאופה המפורסם המקומי שכח פשוט להוסיף קמח לעוגת השוקולד והשקדים שלו, וגילה שהטעות שלו יצאה לא פחות ממדהימה. העוגה פשוטה להכנה, מתאימה מאוד כקינוח לחג, או לנמנעים מגלוטן, ופשוט מצויינת.

מתכון לתבנית בקוטר 20 מ״מ:

125 גרם שוקולד מריר איכותי

125 גרם חמאה

150 גרם שקדים מולבנים טחונים

150 גרם סוכר

3 ביצים בינוניות מופרדות

אבקת סוכר לקישוט

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות, בתנור סטטי

ממיסים בבאן-מארי (או בפולסים במיקרו) את החמאה והשוקולד עד קבלת קרם אחיד

מקציפים את החלמונים עם מחצית מהסוכר, עד קבלת קרם צהבהב אוורירי, מוסיפים את השוקולד והחמאה וממשיכים להקציף, שוב עד קבלת קרם אוורירי ואחיד. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ.

מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר עד לקבלת ׳שלג׳

IMG_20170406_104336

מקפלים בעדינות את קציפת החלבונים לשאר המסה, עד קבלת מרקם אחיד.

IMG_20170406_104616

משמנים את התבנית (או שמים נייר אפייה), מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-30-35 מעלות, משך האפייה תלוי בתנור, העוגה צריכה לצאת פאדג׳ית ורטובה באמצע, צריך להוציא אותה כשה׳לב׳ שלה עוד מעט נוזלי.

מחכים שתתקרר ואז מפדרים באבקת סוכר.

IMG_20170406_115204

העוגה כפי שהיא מתאימה לכל המשפחה, אם רוצים לשדרג ל׳מבוגרים׳, בשלב הוספת השוקולד לקציפת החלבונים אפשר להוסיף כף ליקר לטעמכם, או גרידת תפוז, זה עושה לעוגה נפלאות.

ניתן לשמור בטמפרטורת החדר כ-5 ימים.

שיהיה לכם חג אביב שמח, תהנו מכל רגע משפחתי, אישי בתקופת הפריחה היפה הזאת

אני חוזרת לסדנאות מיד אחרי החג, אז מי שיתגעגע לפסטה יש מועד כבר ב-19/4, יתר המועדים כאן

בתיאבון!

רומי

2 תגובות בנושא “עוגת שוקולד מהירה לפסח

  1. היי רומי,
    נשמעת עוגה נהדרת ובא לי להכין
    יש לי שאלה לגבי השקדים: כמה דק הם צריכים להיות טחונים? גרגירים או ממש אבקה כמו קמח?
    תודה וחג שמח ומלבלב

    1. היי הדס,
      קודם כל תודה רבה 🙂
      אני טחנתי דק ואז ראיתי שיש בסופר שקדים טחונים בערך באותו האופן. אני אוהבת שמרגישים מעט את הגרגרים, אם את רוצה מרקם ממש רך ואחיד אז תטחני כקמח.
      בהצלחה וחג שמח
      רומי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s