פסטה בקרם פלפלים

IMG_0018
צילום: שירה באר

נשארו לכם פלפלים קלויים מיום העצמאות? אז למה לא להפוך אותם לרוטב נעים וטעים לפסטה? מתכון קליל וטעים לאוהבי הגמבות, וכמו שאני אוהבת מ-5 מרכיבים, בזמן בישול הפסטה…

IMG_9854
צילום: שירה באר

הכל התחיל בביקור האחרון שלי במשק יעקבס, שם קרצה אלי מקצה המקרר הריקוטה סלטה (ricotta salata- מלוחה) גבינה קשה ומלוחה, ולא קרמית כמו אחותה הפרסקה-הטרייה, היא מוכרת במיוחד בדרום איטליה, בסיציליה מגרדים אותה מעל הפסטה אלה-נורמה המדהימה עם החצילים, ורוטב עגבניות פיקנטי,  ובפוליה מעל קרמה די-פפרוני. פפרוני באיטליה זה פלפלים, אז אם ביקשתם פפרוני על הפיצה וקיבלתם פלפלים קלויים אל תתאכזבו 🙂

IMG_0039
צילום: שירה באר

את הפלפלים במתכון אפשר לקלות בתנור, או להקפיץ במחבת בשמן זית, מה שבא לכם…

מתכון ל-4 אנשים

חצי קילו פסטה קצרה

2 פלפלים אדומים

שמן זית

מלח, פלפל

ריקוטה סלטה

הכנה:

פורסים את הפלפלים, משמנים, מתבלים במלח ופלפל, ואופים בתנור על 220 מעלות כחצי שעה, או מחממים שמן זית במחבת, מקפיצים את הפלפלים עד שמזהיבים, מתבלים במלח ופלפל.

מעמידים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הפסטה על-פי הוראות היצרן לרמת אל-דנטה. שומרים חצי כוס ממי בישול הפסטה.

טוחנים את הפלפלים במעבד מזון, תוך זילוף מעט שמן זית, אם הקרם סמיך מידי מוסיפים 2-3 כפות ממי בישול הפסטה. מתקנים פלפל ומלח לפי הטעם. בעיקרון הרוטב מוכן, אני מעדיפה לסנן אותו כדי שלא ישארו קליפות פלפלים והקרם יהיה ממש קרמי. לא חובה.

IMG_9971.jpg
צילום: שירה באר

מערבבים במחבת עם הפסטה, ומגישים מיד עם מ-ל-א ריקוטה סלטה למעלה!

פשוט ומשגע!!

IMG_0006
צילום: שירה באר

שדרוגים ותחליפים:

למי שהתעצל ולא נסע לכפר הרוא׳ה לקנות את הריקוטה (זה במהדורה מיוחדת רק עד שבועות…), אפשר להחליף בפטה כבשים. למי שלא רוצה את הטעם המלוח אפשר להחליף בפרמיז׳ן או פיקורינו.

למי שרוצה להפוך את הקרם ליותר קרמי, אפשר להוסיף למעבד המזון בשלב הטחינה 100 מ״לֹ שמנת או 30 גרם חמאה, זה בכלל יעיף את זה לשמיים.

אפשר להוסיף למחבת גם גזר, בצל, סלרי ומים ולהפוך את הקרם למרק קרמי, ועדיין לגרד גבינות מלמעלה

בקיצור תשתוללו…

תודה רבה לשירה באר על שיתוף הפעולה והתמונות היפות

בתיאבון

רומי

בואו לבשל איתי… 2 מקומות אחרונים בסדנת פסטות ביום שלישי הקרוב, וב-22/5 סדנת שבועות משגעת לפרטים או בטלפון 054-4719254

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s