פסטה עם בוראטה ושרי צלויות

_DAS8150

כשמגיעה השעה 12:00 בצהריים, הבטן יודעת ששעת הצהריים מתקרבת והראש מתחיל לחשוב… איזה פסטה נכין היום ושיהיה הכי מהיר, הכי כייפי והכי פחות כלים לשטוף אחרי. אני בעצם יכולה לחיות ממתכוני פסטה בחמש דקות ומחמישה מרכיבים, זה תמיד משמח אותי, איך מכמה חומרי גלם טובים מגיעים לתוצאות מעולות, הרי זה כל הקסם של המטבח האיטלקי – הגאונות שבפשטות. ונכון שיש ריח של סתיו בחוץ, אבל בצהריים יש 30 מעלות בחוץ, לדעתי זה לגמרי לגיטימי להכין פסטה חצי קייצית… את המתכון הזה אפשר להגיש גם כמנה חמה וגם כסלט פסטה קר.

אז יש לנו בוראטה, שתמיד משמחת, עם עגבניה או על פוקאצ׳ה חמה, אז למה לא עם פסטה בעצם?

22281980_2002082356472477_2346940520235784536_n

מתכון ל-4 אנשים

שקית פסטה (למנה חמה אני ממליצה פסטה ארוכה כמו לינגוויני, לסלט פסטה פסטה קצרה כמו פוזילי)

כדור בוראטה

2-3 כפות שמן זית

מלח,פלפל

חופן שרי צלויות (המתכון כאן) אפשר גם להשתמש בעגבניות טריות או מיובשות

הכנה:

חותכים את הבוראטה לקוביות, מעמידים סיר עם מים ומלח, כשהמים רותחים זורקים פנימה את הפסטה, מבשלים לרמת אל-דנטה על-פי הוראות היצרן. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית, כשהשמן חם מנמיכים את האש ומוסיפים את הבוראטה, מוסיפים 2-3 כפות ממי בישול הפסטה ומערבבים עד שנוצר קרם מהגבינה (יכול להיות שחלק מהקליפה החיצונית, המוצרלה תשאר בקוביות). כשהפסטה מוכנה מוסיפים אותה למחבת, מוסיפים גם את העגבניות ומערבבים היטב, אם חסרים נוזלים להוסיף עוד קצת ממי בישול הפסטה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים מיד עם זרזיף שמן זית בהגשה.

_DAS8147

רוצים להכין סלט פסטה? מדלגים על שלב המחבת… מבשלים את הפסטה, מסננים, שמים שמן זית, קוביות בוראטה (כמובן כולל כל גבינת השמנת הנשפכת מתוכה) עגבניות צלויות או טריות או מיובשות, מלח פלפל ומגישים.

תהנו מכל ביס

בתיאבון!

רוצים לבשל איתי? מועדי הסדנאות הקרובות כאן

המתכון הוא חלק מהפקת צילומים של גבינות משק יעקבס, עם הבוראטה שלהם

על הצילומים אחראית הדס ניצן

שמן הזית של מסיק מגל

כלי הקרמיקה של קרן טיבי

_DAS8145

 

6 תגובות בנושא “פסטה עם בוראטה ושרי צלויות

    1. היי ארזה,
      קודם כל תודה רבה. אני קונה את הבוראטה בגבינות משק יעקבס בכפר הרוא׳ה, עמק חפר
      אפשר למצוא גם מיובאות בכל מיני מעדניות בתל אביב
      בהצלחה
      רומי

  1. כמה פשוט ככה טעים.
    השילוב בין טעמי הגבינה והעגבניות החמצמצות-מתקתקות מושלם לטעמי
    גם מבחינת האסתטיות של העין.
    העזתי לפזר גם כמה צנוברים מעל, כמו גם קצת עירית קצוצה לתיגבור הצבעוניות.
    מושלם :))

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s