אודות

תמונה

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט.

אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים.

עם הזמן אני גיליתי שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב …השנים חלפו, החופשה נגמרה ואני כבר אם לשניים (והבעל שמוזכר שם כבר לא בתמונה…), אבל האהבה למטבח האיטלקי שלי רק גדלה.

דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש

אז שיהיה בתיאבון,

רומי.

בעקבות לימודי באקדמיה הקולינרית a tavola con lo chef ברומא, וסטאז'ים במסעדות נהדרות בעיר הזאת, החלטתי שגם לי מגיע… אני מכינה פסטות, ניוקי, לזניות ורביולי, הכל עם רטבים המתאימים לעונה, לפי-הזמנה באיזור השרון, ומעבירה סדנאות אוכל איטלקי לגדולים ולקטנים בעין שריד או בבית הלקוח.

ארוחות בבית הלקוח ואירועים פרטיים עד 50 איש

רוצים לחוות מקסמי המטבח האיטלקי?

ליצירת קשר לסדנאות פסטה ואוכל איטלקי:

rominaelacucina@gmail.com

09-7685857

בואו לבשל איתי,

רומי

צילום:מתן כץ
צילום:מתן כץ
צילום: מתן כץ
צילום: מתן כץ

34 תגובות בנושא “אודות

    1. שלום רומי – הבלוג שלך מעורר השראה!
      איך האיטלקים מתייחסים למנות פסטה חריפות?
      אני מחפש מתכון לפסטה ברוטב עגבניות חריף (אפשר עם פירות ים ואו חזה אווז)
      תודה מראש,
      נמרוד

      1. היי נמרוד,
        קודם כל תודה רבה!
        לגבי השאלה שלך, בדרום איטליה מאוד אוהבים את השילוב של ים, עגבניות וחריף
        אתה יכול להציץ בפוסט "פרידה מהקיץ" כדי לראות רעיון, אמנם עם דג לבן אז הטעם מעודן יותר…
        קח מחבת שים שמן זית, שום, פפרונצ'ינו תוסיף את פירות הים ועגבניות שרי, תקפיץ הכל ותוסיף קצת פטרוזיליה לפני ההגשה….
        עשית לי תיאבון 🙂

  1. רומי! נראה מעולה, מגרה וטעים!! מחכה להמשך! ואולי גם תפצחי את תעלומת העגבניות הישראליות, איזה ואיפה משיגים את אלו שמזכירות את אחיותיהן האיטלקיות!
    נשיקות!!!

  2. נראה מעולה ואני בטוחה שגם טעים למרות שאכלתי אני רעבה שוב!!
    איזה כייף! מחכה לעוד
    בהצלחה!!

    1. בוקר טוב יונה,
      כשנכנסים לבלוג מופיע ריבוע אפור follow+
      אם לוחצים עליו עוקבים אחרי הבלוג ומקבלים מייל בכל פעם שמתפרסם פוסט חדש
      ותודה.. 🙂

  3. רומי יקרה,
    תענוג , רק מראה עיניים וכבר טעים לחך.
    שפו.
    המתכונים כבר הודפסו.
    בהצלחה
    מירי 

  4. תודה על רעיון אדיר.
    מכירה מתכון מנצח לפנזרוטי המותאם לקמח ולמים שיש בארץ?
    מכירה מקום טוב לפנזרוטי ברומא (את לואיני במילאנו כבר דגמתי…)?
    בהצלחה
    חיים

    1. היי חיים,
      קודם כל תודה רבה. לגבי הפנזרוטי, אתה מתכוון לפנזרוטי מלוחים או מתוקים?
      כי הפנזרוטי הפולייזים הם מתוקים במקור ועשויים מקמח ויין לבן בלבד (ואז אין בעיה של מים …)
      אני מתכננת ביקור בפוליה במהלך מרץ, מקווה לחזור משם עם רשמים ומרשמים, ומבטיחה לנסות אותם וכמובן גם לשתף…

  5. טעמתי את שני הסוגים, המלוח והמתוק. המלוח במילוי עגבניות, חצילים ומוצרלה גם לי להתעלף . לעומת זאת המתוקים במילוי שוקולד לא עשו לי את זה (אפילו לא סיימתי).

  6. רומי שלום,
    אני אתאכסן לא רחוק מהמדרגות הספרדיות. היכן אמצא סופרמרקט גדול ואיפה אוכל לקנות מנוע למכונת הפסטה שלי? כמובן רצוי קרוב למלון עד כמה שאפשר.
    תודה
    חיים

  7. רומי היקרה
    היה ערב נהדר למדתי תוך הנאה , עם חברותי . מה צריך יותר מזה? כל הכבוד על הדאגה לפרטים הקטנים ביותר ( הכוונה לסנרים!)
    תודה טלי סטרומזה

  8. רומי יקרה מאוד,
    כל כך נהנו, כולנו, שכמעט אין מילים בפי להודות לך.
    תודה על ערב מעניין, שמח, טעים, נינוח ומקפיץ גם יחד.
    עלייך בטח נכתבה הקלישאה: גם יפה וגם אופה:)
    ו… את מבשלת נהדר, מסבירה בסבלנות ובאורך רוח מחויכים, וגם… כותבת פנטסטי.

    אוהבת אותך הרבה… מירה

    1. היי מירה,
      תודה רבה על כל הפירגון, היה בהחלט ערב שייזכר…
      היה לי כיף גדול לבשל כמו שצריך… עם כוס יין מלאה ביד 😉
      אנחנו צריכות לעשות את זה שוב…
      נשיקות וסופשבוע טוב,
      רומי

  9. היי רומי

    שמי נעה, אני מנהלת תחום, מתכונים וכתבות אוכל. באתר Picrest.co.il
    נשמח לשתף אותך באתר החדש שלנו. שם תוכלי לעלות פוסטים כולל תמונה של כל מנה ומנה מהאתר שלך. ותקבל לינק לכתבה או למתכון.
    כל המתכונים,כל הבלוגרים וכל אוהבי הבישול במקום אחד. picrest.co.il
    ההרשמה לאתר והעלאת התמונות הנה בחינם.
    המטרה היא, ליצור טראפיק ייחודי וממוקד לאתרי אוכל ומתכונים עם צילומי אוכל מיוחדים (ארט).
    נשמח לארח אותך אצלנו באתר..

    בברכה,
    נעה, מנהלת , מתכונים וכתבות אוכל. באתר Picrest.co.il

  10. שלום רומי, הגעתי דרך חיפושים לתערובת התבלינים של קמפו די פיורי – האם את יודעת מה מכילה התערובת שקונים בשוק ברומא? נגמרה לי התערובת ורציתי להכין לבד….

    האתר והבלוג מרתקים! נרשמתי!

    דנה.

    1. היי דנה,
      תודה וברוכה הבאה. אני לא יודעת על איזה תערובת מדובר אז לצערי אני לא יכולה לעזור
      חג שמח,
      רומי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s